Receptes | Costella de vedella amb salsa "chimichurri" de trempó

Costella de vedella
amb salsa "chimichurri" de trempó

recepta elaborada per la xef Cristina Noguera.

INGREDIENTS

Per a 4 persones
- 4 costelles de vedella
- Sal
- Pebre
- Oli d’oliva verge extra
- Patates

Per a la salsa:
- 2 tomàtigues de pera
- 1 ceba tendra mitjana
- 1 pebre pebre verd italià
- Julivert
- Pebre de cirereta
- Pebre vermell dolç
- Orenga
- 1 gra d’all
- Suc d’una llimona
- Sal
- Pebre
- Oli d’oliva verge extra

Elaboració

  1. Tallau les tomàtigues sense llavors, el pebre verd i la ceba a daus molt petits.
  2. Piqueu el julivert.
  3. Mesclau els vegetals amb l’oli i la resta dels ingredients. Rectificau els condiments, si cal.
  4. Reservau la mescla en un bol.
  5. En una planxa ben calenta, feu les mitjanes pels dos costats. Cuinau-les al vostre gust per cada cara i salpebreu-les.
  6. Pelau les patates i tallau-les a daus petits. Bulliu-les i anau-les punxant i, quan veieu que comencen a estar toves blanes, escorreu-les. Tot seguit, salpebreu-les i posau-les en una font per a forn amb una mica d’oli i acabau-les de coure a 175 °C fins que estiguin fetes i daurades.

Emplatat

Posau la mitjana al plat amb una mica de salsa per damunt i els daus de patata d’acompanyament.