Receptes | Costellam de xotet al forn amb tombet mallorquí

Costellam de xotet al forn
amb tombet mallorquí

recepta elaborada per la xef Cristina Noguera.

INGREDIENTS

Para 4 personas
- 2 costellams de xotet
- Branquetes de romaní i farigola fresques
- 4 grans d’all
- Fons de verdura
- 100 ml de brandy
- Oli d’oliva verge extra
- Sal
- Pebre

Per al tombet:
- 2 albergínies
- 2 carbassons
- 3 patates mitjanes
- 2 pebrots verds
- 3 cebes
- 16 tomàtigues cherry
- Sal
- Oli
- Herbes provençals

Elaboració

  1. Col.locau els costellams en una safata de forn, salpebreu-los i afegiu-hi les branquetes de farigola i romaní, els grans d’all lleugerament esclafats i el brandi. El fons de verdures l’afegirem durant la cocció perquè no s’assequi. També anirem donant voltes als llonzats costellams perquè es daurin per tots els costats.
  2. Mentrestant, per preparar el tombet, rentau i tallau les patates, els carbassons, la ceba i les albergínies a rodanxes, i els pebrots a tires fines, i col·locau-ho tot en una safata de forn. Salpebreu-ho i afegiu-hi les herbes provençals i una mica d’oli. És important que totes les verdures i les hortalisses tenguin un diàmetre semblant.
  3. Posau primer al forn les patates i les cebes, ja que triguen tarden més a fer-se. Anau-les punxant i, quan veieu que comencen a estar una mica toves blanes, afegiu-hi les albergínies i el carbassó, juntament amb les tomàtigues cherry, i deixau-ho coure uns 20 minuts més (aproximadament). Traieu-ho del forn i reservau-ho.

Emplatat

Posau al plat una base de la salsa que ha quedat de la cocció de la carn i colocau els costellams per damunt. Al costat, posau-li les verdures i les hortalisses alternant rodanxes de patata, ceba, albergínia i carbassó. Posem les tires de pebrot verd per sobre damunt i al costat, acompanyant les verdures, les tomàtigues cherry.