Receptes | Empanada mallorquina farcida de xot

Empanada mallorquina
farcida de xot

recepta elaborada per la xef Cristina Noguera.

180 min |Difícil

INGREDIENTS

Massa
750 g de farina de reposteria (fluixa)
125 g de llard
150 g d'oli d'oliva verge extra
200 ml d'aigua temperada
2 rovells d'ou

Farcit
1 pota de xot petita desossada
150 g de cansalada
250 g de pèsols
Sobrassada mallorquina
Sal
Oli d'oliva verge extra
Pebre

Elaboració

  1. Elaborar la massa per a les cassoletes.
  2. Fer boles d'uns 75 g i formar les cassoletes. Fer una altra bola més petita i estirar-la amb el corró per crear les tapes.
  3. Tallar la carn de xot, la cansalada i la sobrassada en trossets petits.
  4. Mesclar tots els ingredients amb els pèsols i salpebrar.
  5. Omplir les cassoletes amb el farciment preparat i cobrir-les amb la tapa de massa, que quedi ben segellat.
  6. Punxar les tapes per tal de que en surti la humitat durant la cocció.
  7. Pintar amb ou batut i fornejar a 180 ºC durant uns 35/45 minuts, depenent del forn.