Receptes | Farcell de col farcit de llom, sobrassada i butifarra

Farcell de col farcit
de llom, sobrassada i butifarra

recepta elaborada per la xef Cristina Noguera.

Temps elaboració 90 min |DificultatMitjà | Comensals4 persones

INGREDIENTS

4 talls de llom tallat gruixut (1 cm aprox)
100 g de sobrassada a trossos
1 butifarra tallada a trossos
Col arrissada
1 ceba gran
3 tomàquets de penjar
40 g de panses
25 g de pinyons
Sal
Oli d'oliva verge extra
Pebre
Fons de verdures

Gaudeixi del contrast únic de textures entre els gruixuts talls de llom i les fines fulles de col en les que s’emboliquen, en una recepta que millora amb tot el sabor mallorquí de la sobrassada i el toc especiat de la botifarra. Assaboreixi la dolçor de les panses i el sabor dels pinyons en un fons amanit de verdures, amb la ceba i el tomàquet.

Elaboració

  1. Escaldar lleugerament les fulles de col en aigua bullint i sal, durant aproximadament un minut. Col·locar-les sobre un drap net i sec i retirar el nervi central amb un ganivet.
  2. Salpebrar el llom i saltar lleugerament, just perquè perdi aigua.
  3. Sobre una fulla de col, col·locar un tros de llom, una mica de sobrassada i de butifarra, i tancar fent un farcell. Subjectar amb un escuradents.
  4. Tallar la ceba i el tomàquet petits. En la mateixa cassola on hem cuinat el llom, saltem la ceba i el tomàquet tallats petits. Afegir una mica de fons de verdures i salpebrar.
  5. Afegir-hi les panses i els pinyons, i deixar coure uns minuts a foc mitjà.

Subscriu-te al nostre canal

Segueix-nos a Facebook