Receptes | Polpeta de pollastre farcit amb salsa d'albergínies i formatge

Polpeta de pollastre farcit
amb salsa d'albergínies i formatge

recepta elaborada per la xef Cristina Noguera.

INGREDIENTS

Per a 4 persones
- 2 polpetes de pollastre farcides
- Branquetes de romaní i farigola fresques
- 3 grans d’all
- Fons de verdura
- 50 ml de brandy
- Oli d’oliva verge extra
- Sal fumada
- Pebre

Per a la salsa:
- 1 albergínia
- 50 g de formatge semicurat
- 250 g de nata líquida per cuinar
- 1 gra d’all
- 1 branqueta de farigola
- Herbes provençals
- Sal
- Pebre
- Oli d’oliva verge extra

Elaboració

  1. Posau les polpetes en una safata de forn, salpebreu-les i afegiu-hi les branquetes de farigola i romaní, els grans d’all lleugerament esclafats i el brandi. El fons de verdures l’afegirem durant la cocció perquè no s’assequi. També anirem girant les polpetes perquè es daurin per tots els costats. Al principi, rostiu-les tapades, però destapau-les cap al final perquè es daurin.
  2. Per preparar la salsa, rostiu l’albergínia i l’all al forn. Quan estiguin ben tous, reservau-los i deixeu-los refredar. Un cop estiguin freds, pelau-los.
  3. Posau l’albergínia rostida i l’all en una paella i esclafau-los bé. Afegiu-hi el formatge i mesclau-ho bé mentre es va fonent.
  4. Afegiu-hi la nata líquida per cuinar i mesclau-ho bé. Salpebreu la salsa i afegiu-hi una mica d’herbes provençals.

Emplatat

Tallau les polpetes a rodanxes d’un centímetre aproximadament (al gust). Posau una base de salsa amb les rodanxes de polpetes i una mica més de salsa per damunt. Decorau-les amb fulles mini de germinats i pètals.