Receptes | Poma farcida de carn, sobrassada i mel

Poma farcida
de carn, sobrassada i mel

recepta elaborada per la xef Cristina Noguera.

Temps elaboració 90 min |DificultatMitjà | Comensals4 persones

INGREDIENTS

4 pomes Golden
Cap de llom de porc
Sobrassada
2 cullerades soperes de mel
1 ceba
Oli d'oliva verge extra
Sal
Pebre

Per a la salsa
1 ceba petita
50 g de sobrassada
1 cullerada de mel
200 ml de fons de verdures

Com diu el refrany, “Una poma al dia, vida sana i alegria”. Gaudeixi d’aquesta recepta de pomes al forn, farcides de fines tires de capçal de llom. El toc únic de la salsa, que combina a la perfecció els gustos de la suavitat de la mel i la intensitat de la sobrassada de Mallorca amb el toc cruixent de la ceba, fan d’aquest plat una experiència encara més especial.

Elaboració

  1. Buidar les pomes.
  2. Tallar la carn en tires fines. Tallar també la sobrassada i la ceba en trossets petits.
  3. Saltar la ceba i afegir les tires de carn. Un cop cuinat, afegir la sobrassada, remenar, i incorporar la mel. Mesclar-ho tot.
  4. Farcir les pomes amb el farcit que hem preparat.
  5. Enfornar durants uns 10/15 minuts a 180 ºC.

Salsa

  1. Saltar la ceba fins que comenci a quedar transparent.
  2. Afegir la sobrassada, deixar que es desfaci una mica, i afegir-hi la mel.
  3. Afegir el fons calent i salpebrar.
  4. Deixar coure uns minuts tot junt i passar pel processador per tal d'aconseguir una textura fina de salsa.

Subscriu-te al nostre canal

Segueix-nos a Facebook