Receptes | Contracuixa de pollastre amb pinya i menta

Contracuixa de pollastre
e amb pinya i menta

1 hora |Fàcil | Comensales4 persones

INGREDIENTS

6 contracuixes de pollastre sense os ni pell Ca Na Paulina
2 cebes
2 grans d'all
2 pastanagues
1 carabassó
400 g de pinya fresca
4 g de gingebre fresc
60 ml de vi Pedro Ximénez
200 ml de brou de pollastre
30 ml de salsa de soja
100 g d'anacards
Menta fresca
Oli d'oliva
Sal
Pebre negre

Pinya en els plats salats: sí o no? Hem preparat una recepta de pollastre amb pinya i menta que ens trasllada a paradisos exòtics on sempre fa calor.
Aquest plat sorprèn per la seva dolçor i pels infinits matisos. La frescor de la menta, la melositat del pollastre, el toc deliciós de la soja, la textura de la pinya, el cruixent dels anacards… El conjunt, t’ho assegurem, queda espectacular.
Prova de cuinar aquesta recepta d’inspiració oriental per sorprendre la teva família o els teus amics, o fins i tot per endur-te’l de tupper a l’oficina i ser l’enveja de tothom.

Elaboració

  1. Talleu les contracuixes de pollastre en daus mitjans. Reserveu-les.
  2. Peleu i talleu les cebes, les pastanagues i la pinya en daus mitjans (mirepoix). Reserveu-ho.
  3. Renteu i talleu el carabassó en daus mitjans (mirepoix). Reserveu-lo.
  4. Peleu i ratlleu els alls i el gingebre. Reserveu-ho.
  5. Escalfeu una mica d’oli en una paella i sofregiu-hi les cebes amb els alls a foc mitjà.
  6. Desglaceu amb el vi Pedro Ximénez i apugeu el foc per tal que s’evapori l’alcohol.
  7. Incorporeu-hi els daus de pollastre i ofegueu-ho durant 2-3 minuts. Doneu-los la volta regularment, a foc mitjà. Salpebreu-los.
  8. Incorporeu-hi les pastanagues, el carabassó, el gingebre, la pinya i els anacards. Barregeu-ho i ofegueu-ho durant uns minuts.
  9. Afegiu-hi la salsa de soja, el brou i unes fulles de menta. Coeu-ho durant 10-15 minuts tapat. Rectifiqueu-ho al gust.
  10. A l’hora d’emplatar, serviu les contracuixes de pollastre amb pinya en un plat i decoreu-ho amb unes fulles de menta petites.