Croquetes de sobrassada
i portobello
2 hores |Mitjana | 4 persones
A qui no li agraden les croquetes?
N’existeixen de tot tipus i cada família té la seva recepta especial. A Ca Na Paulina hem elaborat unes croquetes de sobrassada i xampinyons portobello per llepar-se els dits. Dona una ullada a la recepta i explica’ns què t’ha semblat. Un consell: cuina-les al forn en comptes de fregir-les a la paella. Són igual de bones, però més sanes.
Elaboració
- Preescalfeu el forn a 200 °C.
- Esmicoleu la sobrassada. Reserveu-la.
- Netegeu i talleu els portobellos en daus petits (brunoise). Reserveu-los.
- Peleu i talleu la ceba i el gra d'all (sense el germen) en daus petits (brunoise). Reserveu-los.
- Escalfeu una mica d'oli d'oliva en una paella i escalfeu la ceba a foc mitjà juntament amb el gra d'all. Salpebreu.
- Desglaceu amb el vi i apugeu el foc perquè s'evapori l'alcohol.
- Incorporeu els portobellos, la sobrassada, la farigola en pols (al gust) i coeu-ho durant 5 minuts a foc mitjà. Reserveu-ho.
- A la mateixa paella, desfeu la mantega a foc mitjà.
- Incorporeu la farina i coeu-la durant un parell de minuts.
- Afegiu-hi el farciment de sobrassada i portobello. Barregeu-ho, salpebreu-ho i afegiu-hi la nou moscada (al gust).
- A foc mitjà-baix, aboqueu a poc a poc la llet (calenta) i remogueu-la constantment fins que s'espesseixi. La massa s'ha d'enlairar lleugerament de les parets de la paella.
- Aboqueu la massa en una safata de forn. Cobriu-la amb film formant una petita pel·lícula, refredeu-la i reserveu-la a la nevera durant 1 hora.
- Traieu la massa de la nevera i formeu les croquetes.
- Arrebosseu les croquetes en farina, ou i pa ratllat. Deixeu-les reposar uns minuts i poseu-les en una safata de forn folrada amb paper vegetal.
- Enforneu-les a 200 °C durant 25-30 minuts, girant-les a meitat del temps de cocció.
- Serviu les croquetes de sobrassada amb portobellos en un plat i decoreu-ne cadascuna amb una mica de sobrassada saltejada.
INGREDIENTS
100 g de sobrassada de Ca Na Paulina
100 g de bolets portobello
1 ceba
1 gra d'all
75 ml de vi blanc
30 g de mantega
45 g de farina de blat
500 ml de llet sencera
2 ous
Farina
Pa ratllat
Nou moscada en pols
Farigola en pols
Oli d'oliva
Sal
Pebre negre