Rotllets de vedella
amb verdures
1 hora |Fàcil | 4 persones
Si ens segueixes des de fa temps ja t’hauràs adonat de la versatilitat que ofereixen els productes carnis. Hi ha vida més enllà de la típica carn a la planxa, i avui t’ho demostrem amb una recepta divertida, creativa i diferent: rotllets de vedella amb verdures.
Emplena els filets de vedella amb les teves verdures de temporada preferides i no t’oblidis de donar-li el toc exòtic amb la salsa de soja. Enrotlla’ls, forneja’ls i gaudeix-los!
Elaboració
- Preescalfeu el forn a 180 °C.
- Peleu i talleu les cebes, els grans d’all, les pastanagues i el gingebre en juliana. Reserveu-ho.
- Renteu i talleu el carabassó en juliana. Reserveu-lo.
- Renteu els espàrrecs, enretireu-ne la part inferior de la tija i trossegeu-los. Reserveu-los.
- Renteu i talleu els tomàquets en daus petits (brunoise). Reserveu-los.
- Piqueu unes fulles de sàlvia. Reserveu-les.
- Escalfeu una mica d’oli en una paella i salteu les cebes amb els alls i el gingebre a foc mitjà.
- Desglaceu-ho amb la salsa de soja.
- Incorporeu-hi les pastanagues, el carabassó i els espàrrecs. Ofegueu-ho durant 3 minuts a foc mitjà-baix. Reserveu-ho.
- Tritureu la meitat de l’elaboració anterior amb un processador d’aliments fins que n’obtingueu una salsa cremosa i homogènia. Si cal, afegiu-hi una mica d’aigua. Reserveu-la.
- Col·loqueu dues cullerades de sofregit de verdures en el centre d’un filet de vedella. Enrotlleu-lo. Repetiu el procés fins que tingueu tots els rotllets preparats.
- Col·loqueu els rotllets en una safata de forn, afegiu-hi un raig d’oli, sal, pebre i algunes llavors i fornegeu-ho a 180 °C durant 10-12 minuts.
- A l’hora d’emplatar, dibuixeu un cercle amb la salsa de verdures i col·loqueu els dos rotllets de vedella amb verdures al damunt. Decoreu el plat amb unes fulles de sàlvia i serviu-lo.
INGREDIENTS
12 filets de primera B de vedella de Ca Na Paulina
3 cebes morades
2 grans d'all
3 pastanagues
1 carabassó
1 manoll d'espàrrecs
3 tomàquets madurs
7 g de gingebre
50 ml de salsa de soja
Sàlvia fresca
Mix de llavors
Oli d'oliva
Sal
Pebre negre