Receptes | Secret ibèric amb salsa de cireres i mandarina

Secret ibèric
amb salsa de cireres i mandarina

1 hora |Fàcil | Comensales4 persones

Si busques un acompanyament original i estiuenc per al teu secret ibèric, atenció a aquesta recepta: secret ibèric amb salsa de cireres i mandarina.
Quan ens ve de gust una carn molt saborosa i sucosa, apostem per un bon secret ibèric de Ca Na Paulina. La d’avui és una combinació sorprenent i deliciosa. El truc per seduir els teus convidats amb aquest plat consisteix a equilibrar els diferents gustos de la salsa, fins a trobar el punt de dolç i àcid ideal. No és necessari res més: el secret ibèric s’encarrega de la resta.

Elaboració

  1. Peleu i talleu els porros a rodanxes. Reserveu-los.
  2. Ratlleu la pell, peleu i talleu les mandarines per la meitat. Reserveu-les per separat i guardeu-ne alguns trossos per a la decoració final del plat.
  3. Desosseu les cireres. Reserveu-ne i guardeu-ne algunes per a la decoració final del plat.
  4. Desfeu la mantega en una paella i escalfeu els porros a foc mitjà. Salpebreu-los.
  5. Incorporeu les cireres i les mandarines. Ofegueu-los durant 5 minuts.
  6. Desglaceu-ho amb el vi negre i el vinagre. Apugeu el foc perquè s’evapori l’alcohol.
  7. Afegiu-hi el brou, el sucre i la caiena (al gust), els claus i les fulles de llorer. Coeu-ho tot junt a foc mitjà durant 10 minuts fins que les cireres estiguin toves.
  8. Enretireu-ne el llorer i tritureu l’elaboració anterior amb un processador d’aliments. Processeu-ho tot fins a obtenir una salsa homogènia.
  9. Escalfeu una mica d’oli en una paella i coeu-hi els secrets ibèrics a foc mitjà.
  10. Salpebreu-los.
  11. Talleu la carn a tires mitjanes.
  12. Per emplatar, dibuixeu un cercle amb la salsa de cireres i mandarina i col·loqueu-hi les tires de secret ibèric. Decoreu-ho amb els trossos de mandarina i cirera reservats i esbargiu-hi una mica de cibulet picat per sobre.

INGREDIENTS

4 secrets ibèrics de Ca Na Paulina
520 g de cireres
2 porros
2 mandarines
1 caiena
30 g de sucre panela
50 ml de vinagre de Mòdena
100 ml de vi negre
200 ml de brou de carn
50 g de mantega
6 claus d'espècies
6 fulles de llorer
Cibulet
Oli d'oliva
sal
pebre negre