Sopa de Nadal
amb galets farcits
4 hores |Fàcil | 4 persones
Per aquí ja estem cuinant la nostra sopa de Nadal
amb galets farcits. Aquestes dates no
serien el mateix sense el tradicional brou nadalenc, oi? És la típica recepta que passa de
generació en generació; cada família li aporta el seu toc especial.
No sabem si ens agraden més els galets gegants, el farciment de vedella i porc o
l’intens sabor del brou. El que sí que tenim ben clar és que el conjunt és sensacional.
Des de Ca Na Paulina us desitgem un bon Nadal. Gaudiu del banquet!
Elaboració
- Peleu i talleu les cebes, els naps i l’api rave en daus mitjans (mirepoix). Reserveu-los.
- Peleu i talleu els alls, retirant el germen, en daus molt petits (brunoise). Reserveu-los.
- Peleu i talleu els porros (les parts blanques) en rodanxes. Reserveu-los.
- Trossegeu els bolets. Reserveu-los.
- Peleu i trenqueu les patates. Reserveu-les.
- En un bol, barregeu la carn picada de vedella i porc amb un gra d'all, una mica d'oli d'oliva, julivert picat (al gust) i un ou batut. Salpebreu-la i pasteu-la fins a obtenir una massa homogènia. Reserveu-la en una màniga pastissera a la nevera.
- Escalfeu una mica d'oli d'oliva en una olla gran i ofegueu-hi les cebes amb un all a foc mitjà.
- Desglaceu-les amb el vi i apugeu el foc perquè s'evapori l'alcohol.
- Incorporeu-hi la resta de les verdures i coeu-ho tot junt durant 5 minuts, removent de tant en tant. Salpebreu-ho.
- Afegiu les carns juntament amb els ossos de pernil. Ofegueu-ho un parell de minuts més.
- Incorporeu-hi l'aigua mineral i coeu-ho durant 2-3 hores a foc mitjà-baix, desescumant quan es faci escuma.
- Transcorregut el temps de cocció, saleu el brou al gust, coleu-lo i reserveu-lo en calent.
- Empleneu els galets amb la carn picada de vedella i porc.
- Coeu els galets en el brou durant 17-20 minuts a foc mitjà.
- Serviu els galets farcits amb el brou molt calent i espargiu-hi sèsam negre per damunt.
INGREDIENTS
340 g de carn picada de vacum-porc de Ca Na Paulina
2 cuixes de pollastre de Ca Na Paulina
2 cuixes de gall dindi de Ca Na Paulina
2 ossos de pernil de Ca Na Paulina
200 g de galets
1 ou
2
cebes
2 grans d'all
2 porros
2 patates
2 naps
230 g de bolets variats
½ api rave
75 ml de vi blanc
3,5 L d'aigua mineral
Julivert fresc
Sèsam negre
Oli d'oliva
Sal
Pebre negre