Botifarra amb ou
al forn
1 hora |Fàcil | 4 persones
INGREDIENTS
4 botifarres Ca Na Paulina
4 ous Ca Na Paulina
2 cebes
2 grans d'all
3 tomàquets
1 pebrot verd
1 pebrot vermell
1 pebrot groc
1 albergínia
80 ml de vi negre
Comí en pols
Herbes provençals
Julivert fresc
Oli d'oliva
Sal
Pebre negre
La botifarra és un dels aliments més estimats a la zona del Mediterrani. No és per a menys, perquè el seu consum ve de temps immemorials. A més, al llarg de la història ha servit per a reunir familiars i amics al voltant d'una taula o, fins i tot, per a dur a terme l'elaboració d'aquest producte.
En aquesta recepta, cuinarem botifarra amb ou al forn, un plat tant saborós com contundent i fàcil de preparar.
Per a aconseguir el màxim sabor, juguen un paper fonamental les hortalisses que utilitzem i com les cuinem. Han de ser de la màxima qualitat i hem de tallar-les d'una mida similar perquè el plat ens quedi el més homogeni possible.
Després, escalfarem la ceba i l'all. Tot seguit, ho desglaçarem amb una mica de vi negre i, finalment, li afegirem el tomàquet, els pebrots, l'albergínia i les herbes provençals, que es couran durant uns 30 minuts fins a obtenir una samfaina melosa.
Una vegada tinguem la samfaina feta, la posarem en una safata de forn, i li afegirem les rodanxes de botifarra (daurada prèviament en una cassola) i els ous trencats. Després d'un enfornat al bany maria de 10-15 minuts, només faltarà empolvorar una mica de julivert picat i servir.
Un consell: talla moltes llesques de pa, perquè no us podreu resistir a sucar els plats i la safata.
Elaboració
- Talleu les botifarres en rodanxes. Reserveu-les.
- Peleu i talleu les cebes en daus mitjans (mirepoix). Reserveu-les.
- Renteu i talleu els tomàquets, l'albergínia i els pebrots, retirant les llavors i les parts blanques, en daus mitjans (mirepoix). Reserveu-ho.
- Escalfeu una mica d'oli en una cassola i daureu les botifarres a foc mitjà. Salpebreu-les i reserveu-les.
- En la mateixa cassola, escalfeu les cebes i els alls a foc mitjà. Salpebreu-ho.
- Desglaceu-ho amb el vi negre i pugeu el foc perquè s'evapori l'alcohol.
- Incorporeu els pebrots, l'albergínia, els tomàquets i un polsim de comí i herbes provençals. Coeu-ho durant 30 minuts a foc baix fins que la samfaina estigui melosa. Reserveu-ho.
- Preescalfeu el forn a 200 °C.
- Col·loqueu en una safata de forn la samfaina anterior, les rodanxes de botifarra i els ous trencats.
- Enforneu la safata al bany maria en el forn durant 10-15 minuts a 200 °C.
- Per a emplatar, serviu una ració de botifarres amb ous al forn i empolvoreu una mica de julivert picat.