Rigatoni amb cansalada,
salsa de nous i magrana
1 hora |Fàcil | 4 persones
Hi ha alguna cosa més socorreguda i que complagui més a tota la família que un saborós plat de pasta? Sabem que aquestes receptes resulten molt pràctiques i, sobretot, delicioses.
Aquesta elaboració en concret, rigatoni amb cansalada, salsa de nous i magrana, és especialment atractiva, perquè es basa en ingredients que, a primera vista, resulten molt dispars, però que després encaixen a la perfecció. Si encara no has provat el contrast d'una bona cansalada cruixent amb uns grans frescos de magrana, no esperis més per preparar aquest delicat plat de pasta.
Un consell, tingues paciència a l'hora d'elaborar la base de la salsa, perquè aquí és quan es formen la major part dels sabors de la recepta. Cuina amb calma les escalunyes, els porros i l'all i no tinguis pressa a l'hora d'afegir el brou i la nata.
Elaboració
- Talleu la cansalada en tires mitjanes. Reserveu-la.
- Peleu i talleu les escalunyes, els porros i els grans d'all en daus petits (brunoise). Reserveu-ho.
- Desgraneu la magrana. Reserveu-la.
- Piqueu les nous amb un ganivet. Reserveu-les.
- Torreu les nous en una paella, sense afegir-hi oli,removent constantment perquè no es cremin. Reserveu-les.
- Escalfeu una mica d'oli en una paella i salteu-hi la cansalada a foc mitjà. Salpebreu-la i afegiu-hi una mica de julivert picat. Reserveu-la i separeu-ne una mica per la decoració final del plat.
- Escalfeu una mica d'oli en una paella i escalfeu-hi les escalunyes amb els porros i els alls a foc mitjà. Salpebreu-ho
- Afegiu-hi la farina i torreu-la un parell de minuts.
- Incorporeu-hi les nous, el brou i la nata. Coeu-ho tot junt durant 5 minuts a foc mitjà. Salpebreu-ho.
- Tritureu amb un processador d'aliments l'elaboració anterior fins a obtenir una salsa homogènia i cremosa. Podeu afegir-hi una mica de brou per obtenir la textura més o menys densa. Reserveu-la.
- Bulliu la pasta rigatoni en una olla amb aigua i sal durant els minuts que indiqui el fabricant a foc mitjà. Escorreu-la i reserveu-la.
- Barregeu en un bol els rigatoni amb la salsa de nous, la cansalada saltada i la magrana. Removeu-ho bé perquè s'integrin tots els sabors.
- Per emplatar, serviu en un plat els rigatoni amb la cansalada, la salsa de nous i la magrana. Decoreu-ho amb la cansalada reservada i alguns grans més de magrana. Acompanyeu-ho amb una mica de formatge parmesà.
INGREDIENTS
8 filets de cansalada viada filetejada de porc de Ca Na Paulina
400 g de pasta rigatoni
2 escalunyes
2 porros
2 grans d'all
1 magrana
150 g de nous pelades
260 ml de brou de
carn
250 ml de nata
15 g de farina de blat
Formatge parmesà ratllat
Julivert fresc
Oli d'oliva
Sal
Pebre negre