Rigatoni
amb cansalada
50 minuts |Fàcil | 4 persones
Avui us portem una recepta senzilla, molt fàcil de preparar i que us aportarà moltíssima energia. Es tracta dels rigatoni amb cansalada, una versió dels clàssics rigatoni guanciale, un dels plats de pasta típics de la cuina italiana. Els rigatoni són un tipus de pasta en forma de tub, una mica més grans que els macarrons, que encaixen a la perfecció amb qualsevol salsa o acompanyament. En aquest cas hem triat la cansalada, que aportarà molt de sabor a la nostra recepta. Buon appetito!
Elaboració
- Pelar i tallar la ceba en daus mitjans (mirepoix). Reservar.
- Picar els grans d'all molt petits. Reservar.
- Tallar la cansalada en tires. Reservar.
- Bullir la pasta en una olla amb aigua i sal a foc mig durant 8-12 minuts, segons les indicacions del fabricant. Escórrer, guardar una mica de l'aigua de la cocció i afegir un oli perquè no es pegui la pasta. Reservar.
- En una paella, escalfar una mica d'oli d'oliva i saltar les tires de cansalada. Salpebrar i reservar.
- En la mateixa paella, escalfar la ceba. Quan comenci a estar daurada, incorporar l'all. Salpebrar.
- Desglaçar amb vi blanc i deixar-ho reduir 5 minuts a foc mig.
- Afegir la salsa de tomàquet i cuinar durant 5 minuts a foc mig. Durant els últims minuts agregar la cansalada saltada (reservar una mica de per a l'emplatat) i unes fulles d'alfàbrega.
- Afegir el pesto i barrejar amb cura. Rectificar de sal i pebre si és necessari.
- Afegir la pasta i cuinar-ho tot junt un parell de minuts. Barrejar fins que la pasta s'integri amb la salsa i la cansalada. Si la salsa està molt espessa, es pot agregar una mica d'aigua de la cocció de la pasta.
- Per a servir, afegir els rigatoni amb la salsa italiana i la cansalada. Afegir per damunt una mica de formatge parmesà ratllat i decorar amb la cansalada reservada i unes fulles d'alfàbrega.
INGREDIENTS
250 g de pasta rigatoni
6 rodanxes de cansalada filetejada
1 ceba gran
2 grans d'all
450 g de salsa de tomàquet
100 g de salsa pesto
75 ml de vi blanc
Formatge parmesà ratllat
(al gust)
Alfàbrega fresca
Oli d'oliva
Sal
Pebre negre