Cassoletes de porcella
amb salsa de formatge brie
27 hores |Fàcil | 4 persones
Organitzar sopars de pica-pica d’aquells en què els comensals passegen al voltant de la taula pot arribar a ser tota una odissea. Pensar en receptes que es puguin menjar còmodament i de peu, combinar plats freds i calents, que no siguin gaire grans, però que, alhora, estiguin elaborats…
Aquestes cassoletes de porcella amb salsa de formatge brie són una opció que no pot faltar a la teva taula. Cuinar cassoletes pot semblar molt típic, però veuràs que aquesta recepta s’allunya d’allò més tradicional per provocar una exquisida i delicada explosió de sabor a la teva boca.
Un consell: és essencial respectar el temps de macerat de porcella. Gràcies a això, les cassoletes quedaran ben sucoses i la carn no estarà seca.
INGREDIENTS
½ porcella Ca Na Paulina
12 cassoletes mitjanes
1 ceba
1 gra d'all
1 poma
2 llimones
100 g de dàtils deshidratats
100 g d'orellanes deshidratades
30 g de pinyons
75 g de formatge
brie
200 ml de nata
60 ml de brou de carn
80 ml de vi Pedro Ximénez
165 ml de cervesa
200 ml d'aigua mineral
Mantega de porc
Comí en pols
Herbes provençals
Cibulet
Oli d'oliva
Sal
Pebre negre
Elaboració
- Espremeu el suc de les llimones. Reserveu-lo.
- Poseu el porcella en una safata de forn amb una reixa a baix. Salpebreu-lo, afegiu-hi el suc de les llimones i un rajolí generós d'oli. Tapeu-lo amb film i macereu-lo tota la nit a la nevera.
- Preescalfeu el forn a 200 °C amb calor només a baix.
- Pinteu amb mantega de porc (tèbia) tota la superfície del porcella i tapeu amb paper d'alumini les orelles, les potes i la cua.
- Incorporeu l'aigua mineral a la safata (amb la reixa a baix) i enforneu el porcella a 200 ° C durant 1 hora.
- Punxeu la pell amb un ganivet i enforneu-lo durant 30 minuts més amb calor a dalt i a baix.
- Retireu la reixa i afegiu-hi la cervesa. Pugeu el forn a 230 ° C i enforneu-lo durant 40-50 minuts més, salsejant de tant en tant.
- Desosseu el porcella i reserveu-lo.
- Peleu i talleu la ceba, el gra d'all i la poma a daus petits (brunoise). Reserveu-ho.
- Talleu els dàtils i les orellanes a daus petits (brunoise). Reserveu-ho.
- Talleu el formatge brie a daus mitjans. Reserveu-lo.
- Escalfeu una mica d'oli en una paella i ofegueu-hi la ceba i l'all a foc mitjà. Salpebreu-ho.
- Incorporeu els dàtils, les orellanes, la poma, els pinyons i un pessic d'herbes provençals. Ofegueu-ho durant 3-4 minuts.
- Afegiu el brou i el vi Pedro Ximénez. Pugeu el foc perquè s'evapori l'alcohol durant un parell de minuts. Reserveu-ho en calent.
- Bulliu la nata en un cassó i incorporeu-hi el formatge amb un pessic de sal, pebre i comí. Barregeu-ho i coeu-ho a foc mitjà-baix durant 3-4 minuts, fins que el formatge estigui completament desfet. Reserveu-ho en calent.
- Ompliu les cassoletes amb el sofregit de poma i fruits deshidratats. Afegiu-hi una mica de porcella desossat i napeu amb la salsa de formatge.
- Per emplatar, serviu les cassoletes de porcella amb salsa de formatge brie en una safata i escampeu-hi una mica de cibulet picat.