Costellam de xai de llet
a la mel de romaní
1 hora i 30 minuts |Mitjana | 4 persones
INGREDIENTS
2 costellams de xai de llet
Branques de romaní fresc
Branques de farigola fresca
2 grans d'all
3 tomàquets de pera
3 pastanagues
1 porro
1 ceba
100 g de mel de romaní
35 ml de vi per a cuinar
100 ml de brou de verdures
Oli d'oliva verge extra
Sal
Pebre
El costellam és un dels talls estrella del xai i un dels més benvolguts durant el Nadal. És una recepta que casa la suculència i tendresa de la carn amb la dolçor del seu cruixent exterior banyat en una fina capa de mel. El xai és, a més, una gran font de proteïna, amb alts nivells de ferro i seleni i vitamines del grup B que ajuden a promoure la salut del sistema nerviós. Gaudeix del delicat sabor de la carn amb aquesta exquisida i cridanera recepta.
Elaboració
- Pelar i tallar la verdura a rodanxes.
- Escalfar el forn a 150è.
- En una font per a forn, col·locar les verdures salpebrades. Afegir els alls pelats i picats i algunes branques de romaní i farigola.
- Salpebrar la carn i afegir a la safata. Col·locar algunes branques més per damunt.
- Agregar el brou de verdura, una mica d'oli i el vi per a cuinar.
- Enfornar durant 25 minuts. Després donar-li la volta al costellam i remoure les verdures. Enfornar 20 minuts més.
- Quan faltin 10 minuts per a acabar l'enfornat, afegir la mel de romaní per sobre del xai i les verdures i acabar la cocció.
- Retirar del forn, separar les verdures i passar-les per un colador xinès per a obtenir la salsa. Rectificar de sal i pebre i, si queda massa espessa, afegir una mica de brou de verdura.
- Servir amb mini verduretes saltades d'acompanyament.