Receptes | Costellam de xotet al forn amb tombet mallorquí

Costellam de xotet al forn
amb tombet mallorquí

Temps elaboració 2 hores |DificultatFàcil | Comensals4 persones

INGREDIENTS

2 costellams de xotet
Branquetes de romaní i farigola fresques
4 grans d’all
Fons de verdura
100 ml de brandy
Oli d'Oliva Verge Extra
Sal
Pebre

Per al tombet:
2 albergínies
2 carbassons
3 patates mitjanes
2 pebrots verds
3 cebes
16 tomàtigues cherry
Sal
Oli d'Oliva Verge Extra
Herbes provençals

Gaudeix d’aquesta immillorable recepta de costellam de llet, ben especiat amb la frescor de la farigola i les branques del romaní, la intensitat dels grans d’all lleugerament premsats i la dolçor del brandy. Tot això acompanyat de la tradicional guarnició mallorquina: el tumbet, amb tot el sabor de les hortalisses fresques típiques de l’estiu i les herbes provençals originals del Mediterrani.

Elaboració

  1. Col.locau els costellams en una safata de forn, salpebreu-los i afegiu-hi les branquetes de farigola i romaní, els grans d’all lleugerament esclafats i el brandi. El fons de verdures l’afegirem durant la cocció perquè no s’assequi. També anirem donant voltes als llonzats costellams perquè es daurin per tots els costats.
  2. Mentrestant, per preparar el tombet, rentau i tallau les patates, els carbassons, la ceba i les albergínies a rodanxes, i els pebrots a tires fines, i col·locau-ho tot en una safata de forn. Salpebreu-ho i afegiu-hi les herbes provençals i una mica d’oli. És important que totes les verdures i les hortalisses tenguin un diàmetre semblant.
  3. Posau primer al forn les patates i les cebes, ja que triguen tarden més a fer-se. Anau-les punxant i, quan veieu que comencen a estar una mica toves blanes, afegiu-hi les albergínies i el carbassó, juntament amb les tomàtigues cherry, i deixau-ho coure uns 20 minuts més (aproximadament). Traieu-ho del forn i reservau-ho.

Emplatat

Posau al plat una base de la salsa que ha quedat de la cocció de la carn i colocau els costellams per damunt. Al costat, posau-li les verdures i les hortalisses alternant rodanxes de patata, ceba, albergínia i carbassó. Posem les tires de pebrot verd per sobre damunt i al costat, acompanyant les verdures, les tomàtigues cherry.