Costellam de xotet al forn
amb tombet mallorquí
2 hores |Fàcil | 4 persones
INGREDIENTS
2 costellams de xotet
Branquetes de romaní i farigola fresques
4 grans d’all
Fons de verdura
100 ml de brandy
Oli d'Oliva Verge Extra
Sal
Pebre
Per al tombet:
2 albergínies
2 carbassons
3 patates mitjanes
2 pebrots verds
3 cebes
16 tomàtigues cherry
Sal
Oli d'Oliva Verge Extra
Herbes provençals
Gaudeix d’aquesta immillorable recepta de costellam de llet, ben especiat amb la frescor de la farigola i les branques del romaní, la intensitat dels grans d’all lleugerament premsats i la dolçor del brandy. Tot això acompanyat de la tradicional guarnició mallorquina: el tumbet, amb tot el sabor de les hortalisses fresques típiques de l’estiu i les herbes provençals originals del Mediterrani.
Elaboració
- Col.locau els costellams en una safata de forn, salpebreu-los i afegiu-hi les branquetes de farigola i romaní, els grans d’all lleugerament esclafats i el brandi. El fons de verdures l’afegirem durant la cocció perquè no s’assequi. També anirem donant voltes als llonzats costellams perquè es daurin per tots els costats.
- Mentrestant, per preparar el tombet, rentau i tallau les patates, els carbassons, la ceba i les albergínies a rodanxes, i els pebrots a tires fines, i col·locau-ho tot en una safata de forn. Salpebreu-ho i afegiu-hi les herbes provençals i una mica d’oli. És important que totes les verdures i les hortalisses tenguin un diàmetre semblant.
- Posau primer al forn les patates i les cebes, ja que triguen tarden més a fer-se. Anau-les punxant i, quan veieu que comencen a estar una mica toves blanes, afegiu-hi les albergínies i el carbassó, juntament amb les tomàtigues cherry, i deixau-ho coure uns 20 minuts més (aproximadament). Traieu-ho del forn i reservau-ho.
Emplatat
Posau al plat una base de la salsa que ha quedat de la cocció de la carn i colocau els costellams per damunt. Al costat, posau-li les verdures i les hortalisses alternant rodanxes de patata, ceba, albergínia i carbassó. Posem les tires de pebrot verd per sobre damunt i al costat, acompanyant les verdures, les tomàtigues cherry.