Receptes | Costelles de porc a l’estil barbacoa oriental

Costelles de porc
a l’estil barbacoa oriental

3 hores |Fàcil | Comensales4 persones

  • Costelles de porc a l’estil barbacoa oriental

Si vols sorprendre als teus convidats amb una recepta especial, però senzilla, les nostres costelles de porc a l’estil barbacoa oriental són l’elecció perfecta per portar el teu menjar al següent nivell.

Aquesta recepta, inspirada en les tècniques de cuina asiàtiques, combina ingredients tradicionals com la salsa de soja, el gingebre i l’all per crear una barreja de sabors intensa i deliciosa. A més, la salsa barbacoa aporta un gust fumat i dolç que complementa perfectament tot el plat.

Vols preparar-la? Et deixem els passos:

Elaboració

  1. Pelar i tallar la ceba i les dents d'all en juliana. Reservar.
  2. Pelar i ratllar el gingebre. Reservar.
  3. Escalfar una mica d'oli en un cassó i escalfar la ceba i els alls a foc mitjà.
  4. Salpebrar.
  5. Desglaçar amb el vi brandi i pujar-hi el foc perquè s'evapori l'alcohol.
  6. Incorporar el gingebre, la mel, la salsa de soja i la salsa barbacoa. Cuinar durant 5 minuts a foc mitjà. Reservar.
  7. Salpebrar les tires de costella de porc per les dues cares en una safata de forn.
  8. Incorporar un rajolí d'oli i cobrir amb paper vegetal i paper d'alumini. És important posar la part carnosa de les costelles cap amunt.
  9. Fornejar durant 1 hora a 170 ºC.
  10. Destapar les costelles de porc i abocar-hi 3 ⁄ 4 parts de la salsa reservada per sobre de la carn.
  11. Cobrir la safata amb paper d'alumini i fornjear durant 1 hora més.
  12. Destapar i abocar la salsa restant.
  13. Fornejar les costelles de porc durant 20 minuts més fins que quedin daurades.
  14. Per emplatar, servir les costelles de porc a l'estil barbacoa oriental en una fusta i tallar en racions. Salsejar amb els sucs de la cocció i escampar-hi una mica de cebollí picat per sobre.

INGREDIENTS

2 tires de costella de porc Ca Na Paulina
2 cebes
2 dents d'all
8 g de gingebre
80 g de mel
200 g de salsa barbacoa
200 ml de salsa de soja
100 ml d´aigua mineral
60 ml de vi brandi
Cebollí
Oli d'oliva
Sal
Pebre negre