Receptes | Costelles de porc amb poma i nous

Costelles de porc
amb poma i nous

Temps elaboració 50 minuts |DificultatMitjana | Comensals4 persones

INGREDIENTS

8 costelles de porc
300 ml de brou de carn
1 taronja
1 ceba tendra gran
4 grans d'all
2 pomes gal·la
70 g de mantega
30 ml de vi Pedro Ximénez
60 ml d'aigua mineral
50 g de nous
4 claus
½ llimona
2 branques de farigola
Cibulet
Oli d'oliva
Sal
Pebre negre

Avui et proposem una forma diferent d'acompanyar les costelles de porc: amb una deliciosa salsa de poma i nous. La costella és un tall que destaca per la seva suculència, les pomes aporten un toc de dolçor i frescor, i les nous, aquest punt cruixent que acabarà de conquistar el nostre paladar.

Amb aquest plat no pots fallar, aconseguiràs sorprendre a tots, fins i tot a tu mateix!

Elaboració

  1. Esprémer el suc de la taronja. Reservar.
  2. Pelar i tallar en daus petits (brunoise) la ceba tendra i dos grans d'all. Reservar.
  3. Trossejar les nous. Reservar.
  4. Pelar, descoratjar i tallar en mitges llunes les pomes. Reservar afegint un raig de llimona per a evitar que s'oxidin.
  5. En una paella, escalfar a foc alt una mica d'oli d'oliva i segellar les costelles de porc. Enfornar a 200°C durant 5 minuts amb el brou de carn, les branques de farigola i dos alls picats. Donar la volta a les costelles i cuinar 5 minuts més. Reservar.
  6. En una paella, escalfar a foc mitjà la mantega fins que es desfaci. Afegir la ceba amb els alls i cuinar fins que es comencin a daurar a foc mitjà. Salpebrar.
  7. Incorporar les pomes i cuinar a foc mitjà durant 3 minuts. Quan comencin a daurar, afegir el vi, el suc de taronja, l'aigua i els claus. Cuinar 5 minuts a foc mig-alt.
  8. Agregar les costelles de porc amb el seu suc i les nous trossejades. Cuinar tot junt un parell de minuts. Rectificar de sal i pebre al gust.
  9. Servir les costelles calentes amb la salsa de poma i nous. Afegir per damunt una mica de cibulet picat.