Costelles de porc
amb poma i nous
50 minuts |Mitjana | 4 persones
INGREDIENTS
8 costelles de porc
300 ml de brou de carn
1 taronja
1 ceba tendra gran
4 grans d'all
2 pomes gal·la
70 g de mantega
30 ml de vi Pedro Ximénez
60 ml d'aigua mineral
50 g de nous
4 claus
½ llimona
2 branques de farigola
Cibulet
Oli d'oliva
Sal
Pebre negre
Avui et proposem una forma diferent d'acompanyar les
costelles de porc: amb una deliciosa salsa de poma i nous. La costella és un tall que
destaca per la seva suculència, les pomes aporten un toc de dolçor i frescor, i les nous,
aquest punt cruixent que acabarà de conquistar el nostre paladar.
Amb aquest plat no pots fallar, aconseguiràs sorprendre a tots, fins i tot a tu mateix!
Elaboració
- Esprémer el suc de la taronja. Reservar.
- Pelar i tallar en daus petits (brunoise) la ceba tendra i dos grans d'all. Reservar.
- Trossejar les nous. Reservar.
- Pelar, descoratjar i tallar en mitges llunes les pomes. Reservar afegint un raig de llimona per a evitar que s'oxidin.
- En una paella, escalfar a foc alt una mica d'oli d'oliva i segellar les costelles de porc. Enfornar a 200°C durant 5 minuts amb el brou de carn, les branques de farigola i dos alls picats. Donar la volta a les costelles i cuinar 5 minuts més. Reservar.
- En una paella, escalfar a foc mitjà la mantega fins que es desfaci. Afegir la ceba amb els alls i cuinar fins que es comencin a daurar a foc mitjà. Salpebrar.
- Incorporar les pomes i cuinar a foc mitjà durant 3 minuts. Quan comencin a daurar, afegir el vi, el suc de taronja, l'aigua i els claus. Cuinar 5 minuts a foc mig-alt.
- Agregar les costelles de porc amb el seu suc i les nous trossejades. Cuinar tot junt un parell de minuts. Rectificar de sal i pebre al gust.
- Servir les costelles calentes amb la salsa de poma i nous. Afegir per damunt una mica de cibulet picat.