Costelles de porc
amb salsa de cacauet
30 minuts |Fàcil | 4 persones
La salsa de cacauet, o salsa Satay, és un condiment típic asiàtic i un ingredient clau per a aquesta particular recepta. A nivell de sabor ens ofereix una experiència plena de matisos que va del dolç al salat i que inclou alguns tocs picants. Si acompanya a la recepta adequada, té la capacitat de convertir el plat en tota una exquisidesa. A més, la salsa s'elabora amb beguda de coco, que s'obté en triturar la polpa del coco sec amb aigua, la qual cosa aporta una textura cremosa a l'amaniment de les costelles de porc.
Elaboració
- Per a preparar la salsa, tallar la ceba i col·locar tots els ingredients en un cassó.
- Deixar cuinar fins que la ceba estigui tendra. Si convé, afegir més beguda de coco o brou de verdures perquè no quedi tan espessa.
- Per a la carn, escalfar oli en una paella i cuinar les costelles per totes dues cares.
- Per a servir, col·locar una costella i afegir salsa per damunt. Decorar amb una mica de coriandre picat per sobre del plat.
INGREDIENTS
4 costelles de porc
Sal
Pebre
Oli d'oliva verge extra
Per a la salsa:
150 g de crema de cacauets (sense sucre)
125 ml de beguda de coco
1/2 bitxo
Suc de 1/2 llima
1 cullerada de mel
200 ml de brou de verdures
60 g de ceba tendra (la part
verda)
Sal