Costelles de porc
amb salsa de mango, maduixots i iogurt
1 hora |Fàcil | 4 persones
INGREDIENTS
8 costelles de porc de Ca Na Paulina
1 ceba
1 mango
170 g de maduixots
100 ml de cava
250 g de iogurt natural
50 g de mantega
15 ml de vinagre balsàmic
Canyella en brut
Menta fresca
Oli d'oliva
Sal
Pebre negre
Avui et mostrem una recepta fresca i primaveral: costelles de porc amb salsa de mango, maduixots i iogurt.
Ara que els dies ja s’allarguen i el sol escalfa una mica més, comencen a venir de gust una altra classe de plats. Per aquest motiu, a Ca Na Paulina hem acompanyat les nostres delicioses costelles de porc amb una salsa que crida als quatre vents que la primavera ja és aquí.
Elaboració
- Peleu i talleu la ceba en daus petits (mirepoix). Reserveu-la.
- Peleu i talleu el mango en daus petits (mirepoix). Reserveu-lo i guardeu-ne uns quants trossos per a la decoració final del plat.
- Renteu els maduixots, enretireu-ne la part superior i talleu-los en quarts. Reserveu-los i guardeu-ne uns trossos per a la decoració final del plat.
- Desfeu la mantega en una paella i daureu-hi la ceba a foc mitjà. Salpebreu-ho. Desglaceu-ho amb el cava i apugeu el foc per tal que s’evapori l’alcohol.
- Incorporeu-hi la canyella en brut, el mango i els maduixots. Ofegueu-ho durant 10 minuts a foc mitjà.
- Afegiu-hi el vinagre balsàmic i el iogurt. Barregeu-ho i coeu-ho durant 5 minuts.
- Tritureu l’elaboració anterior amb un processador d’aliments afegint-hi una mica de menta picada (al gust) fins que obtingueu una salsa homogènia i llisa. Reserveu-la.
- Escalfeu una mica d’oli en una graella i coeu les costelles de porc a foc mitjà. Salpebreu-les.
- A l’hora d’emplatar, dibuixeu una llàgrima amb la salsa de mango, maduixots i iogurt en un plat i col·loqueu-hi dues costelles de porc al lateral. Decoreu-ho amb els trossos de mango i maduixots que heu reservat i amb unes fulles de menta.