Cuixetes de pollastre
amb salsa d’enciam
1 hora |Fàcil | 4 persones
Les cuixetes de pollastre de Ca Na Paulina són tendres i suculentes. Una molt bona manera de cuinar-les és al forn, amb ratlladura de llimona, una mica de vi blanc, unes branquetes de romaní i un grapat de tomàquets cherry. El resultat és espectacular!
Si t’agrada la cuina creativa, atenció a la següent idea per a l’acabat final: atreveix-te amb una salsa d’enciam i cacauets. Li aportarà un toc melós extra a la recepta.
Elaboració
- Preescalfeu el forn a 200 °C.
- Peleu i talleu les cebes en daus mitjans (mirepoix). Reserveu-les.
- Peleu i talleu els grans d’all (sense el germen) en daus petits (brunoise). Reserveu-los.
- Renteu i trossegeu l’enciam iceberg. Reserveu-lo.
- Trossegeu els cacauets amb el ganivet. Reserveu-los i aparteu-ne alguns per la decoració final del plat.
- Ratlleu la pell i espremeu-ne la llimona. Reserveu-la.
- Col·loqueu en una safata de forn les cuixetes amb els tomàquets, la ratlladura de llimona, un raig d’oli, el brou, la meitat del vi blanc, unes branquetes de romaní i una mica de sal i pebre.
- Fornegeu les cuixetes de pollastre a 200 °C durant 40 minuts i gireu-les a mitjan cocció. És important anar remullant les cuixetes amb el líquid de la safata.
- Escalfeu una mica d’oli en una paella i sofregiu-hi les cebes amb els alls. Salpebreu-ho.
- Desglaceu-ho amb el vi blanc restant i apugeu el foc perquè s’evapori l’alcohol.
- Incorporeu-ne l’enciam, els cacauets, la caiena i el suc de llimona. Ofegueu-ho durant 5 minuts a foc mitjà.
- Tritureu l’elaboració anterior amb un processador d’aliments fins que obtingueu una salsa homogènia. Passeu la salsa per un col·lador fi i reserveu-la en un biberó.
- A l’hora d’emplatar, col·loqueu les cuixetes en un plat i cobriu-les amb el suc de la cocció. Decoreu el plat amb uns punts de la salsa d’enciam i amb els tomàquets cherry al forn, i finalitzeu-ho espargint alguns cacauets picats pel damunt.
INGREDIENTS
2 safates de cuixetes de pollastre de Ca Na Paulina
2 cebes
2 grans d'all
250 g d'enciam iceberg
1 caiena
1 llimona
20 tomàquets cherry
50 g de cacauets
100 ml de brou
de pollastre
120 ml de vi blanc
Romaní fresc
Oli d'oliva
Sal
Pebre negre