Entranya
amb moniato i coco
2 hores |Fàcil | 4 persones
INGREDIENTS
2 safates d'entranyes de vedella de Ca Na Paulina
2 grans d'all
500 ml de vi negre
20 ml de mel de flors
1 llimona
600 g de moniatos
400 ml de llet de coco
200 g de formatge
emmental
4 g de gingebre fresc
4 ous M
Farigola i romaní fresc
Mantega
Julivert fresc
Sèsam negre
Oli d'oliva
Escates de sal
Sal
Pebre negre
La recepta d’avui és un regal pels amants de l’entranya de vedella: entranya amb moniato i coco.
Aquest tall tan especial destaca pel seu sabor i es mereix un acompanyament a l’altura. La nostra proposta: deliciosos pastissets esmicolats de moniato i llet de coco. Es cuinen al forn i son facilíssims i sans. Tot un encert!
Elaboració
- Preescalfeu el forn a 180ºC.
- Netegeu el greix de les entranyes de vedella. Reserveu-les.
- Peleu, enretireu el germen i piqueu les dents d’all molt finament (brunoise). Reserveu-les.
- Ratlleu i exprimiu la llimona. Reserveu-ho per separat.
- Peleu i talleu els moniatos en daus mitjans (mirepoix). Reserveu-los.
- Ratlleu el formatge emmental. Reserveu-lo.
- En una safata de forn, col·loqueu les entranyes. Salpebreu-les i incorporeu-hi les dents d’all, el romaní, la farigola (al gust), un rajolí d’oli d’oliva, el suc i la ratlladura de llimona, el vi i la mel. Barregeu-ho i deixeu marinar les entranyes durant 2 hores a la nevera. Reserveu-les.
- Bulliu els moniatos amb la llet de coco durant 15 minuts a foc mitjà-baix, fins que quedin tendres. Aixafeu la mescla amb la forquilla i salpebreu-la. Reserveu una part de la crema per a la decoració del plat.
- Bateu els ous i incorporeu-los a la mescla anterior juntament amb la meitat del formatge i el gingebre. Barregeu-ho bé.
- Poseu la massa anterior en motlles (prèviament untats amb mantega) i afegiu-hi la resta de formatge pel damunt.
- Fornegeu els pastissos a 200ºC durant 25 minuts. Refredeu-los, desemmotlleu-los, feu-los miques i reserveu-los.
- Escalfeu una mica d’oli d’oliva en una paella a foc alt i marqueu les entranyes per ambdues bandes durant uns segons.
- Per servir, talleu l’entranya de vedella a tires. Col·loqueu al plat una mica de salsa de moniato i coco, les tires d’entranya, i decoreu-ho amb els pastissets esmicolats. Escampeu una mica d’escates de sal, julivert i sèsam negre pel damunt de l’entranya.