Entrecot
amb porros confitats
1 hora |Fàcil | 4 persones
INGREDIENTS
3 entrecots de boví Ca Na Paulina
6 porros
4 grans d'all
20 g de mantega
10 g de farina
15 g de mostassa de Dijon
1 l de brou de carn
Romero fresc
Llorer sec
Oli
d'oliva
Escates de sal
Sal
Pebre negre
A vegades, els ingredients més senzills, cuinats de la forma correcta, ofereixen els resultats més exquisits. Aquesta recepta destaca pels seus sabors refinats i deliciosos: entrecot amb porros confitats.
Per a confitar els porros, descarteu la seva part verda i col·loqueu-los en una safata apta per al forn juntament amb quatre grans d'all picats, llorer i romaní. Afegiu oli d'oliva fins a cobrir-los i enforneu-los a baixa temperatura.
D'altra banda, prepareu una salsa gravy, feta amb brou de carn i un toc de mostassa. Per a acabar, marqueu els entrecots en una mica d'oli confitat, de manera que l'interior es mantingui rosat i sucós.
Animeu-vos a tastar aquesta recepta. Estarà llesta en tan sols una hora!
Elaboració
- Preescalfeu el forn a 100 °C.
- Netegeu i retireu la part verda dels porros. Reserveu-los.
- Aixafeu els grans d'all. Reserveu-los.
- Col·loqueu en una safata de forn els porros (sense amuntegar-los), els alls, unes fulles de llorer i unes branques de romaní. Cobriu-ho tot amb oli.
- Enforneu els porros durant 90 minuts a 100 °C.
- Escorreu els porros sobre una reixeta i reserveu l'oli del confitat.
- Reduïu el brou de carn en una olla fins a la meitat. Reserveu-lo.
- Desfeu la mantega en un cassó i afegiu-hi la farina. Removeu-ho fins a obtenir un roux i coeu la farina durant un parell de minuts a foc mitjà.
- Incorporeu el brou reduït i bateu amb la vareta fins a aconseguir una salsa més espessa a foc lent.
- Afegiu la mostassa i un polsim de sal i de pebre. Barregeu i reserveu la salsa gravy.
- Escalfeu una mica de l'oli del confitat en una paella i marqueu els lloms alts a foc mitjà.
- Talleu la carn en tires mitjanes.
- Per a emplatar, dibuixeu un cercle amb la salsa gravy i serviu unes tires d'entrecot, acompanyant-les amb els porros confitats. Empolvoreu una mica d'escates de sal per sobre de la carn i ja ho podeu servir.