Receptes | Entrecot amb salsa de col llombarda i poma

Entrecot
amb salsa de col llombarda i poma

50 minuts |Fàcil | Comensales4 persones

L’hivern ens regala verdures tan especials com la col llombarda, que transforma qualsevol plat en un inoblidable festival de color violeta. L’has emprat alguna vegada per acompanyar la nostra deliciosa carn?
Ceba, all, col llombarda, poma i pinyons. Amb aquests ingredients i un entrecot de Ca Na Paulina tens assegurada una recepta increïble. Et recomanem que preparis salsa de sobra: voldràs repetir!

Elaboració

  1. Peleu i talleu les cebes i els grans d’all (sense el germen) en daus petits (brunoise). Reserveu-ho.
  2. Renteu, enretireu les parts més dures i talleu la col llombarda en juliana fina. Reserveu-la.
  3. Peleu i talleu les pomes en daus mitjans (mirepoix) i en alguns grills per a la decoració final. Reserveu-la a la nevera amb una mica de suc de llimona.
  4. Torreu els pinyons en una paella (no hi afegiu oli), sense deixar de remenar. Reserveu-los.
  5. Escalfeu una mica d’oli en una paella i sofregiu-hi les cebes amb els grans d’all a foc mitjà.
  6. Desglaceu-ho amb el vi blanc i apugeu el foc per tal que s’evapori l’alcohol.
  7. Incorporeu-hi la col llombarda, les pomes i la meitat dels pinyons. Ofegueu-ho un parell de minuts a foc mitjà.
  8. Afegiu-hi el brou i les espècies (sal, pebre, comí i canyella). Barregeu-ho, tapeu-ho i coeu-ho durant 15 minuts a foc mitjà.
  9. Tritureu l’elaboració anterior amb un processador d’aliments fins que obtingueu una salsa homogènia. Rectifiqueu d’espècies al gust.
  10. Escalfeu una mica d’oli en una paella i segelleu-hi els entrecots de vedella a foc alt. Salpebreu-los i talleu la carn en tires mitjanes.
  11. A l’hora d’emplatar, dibuixeu a la base del plat una línia amb la salsa de col llombarda i poma i col·loqueu-hi l’entrecot de vedella. Decoreu-ho amb els pinyons torrats, uns grills de poma, una mica de cebollí i unes quantes escates de sal pel damunt.

INGREDIENTS

4 entrecots de vedella de Ca Na Paulina
2 cebes
2 grans d'all
½ col llombarda
2 pomes vermelles
30 g de pinyons
1 llimona
75 ml de vi blanc
300 ml de brou de carn
Comí en pols
Canyella en pols
Cebollí
Oli d'oliva
Sal
Pebre negre