Receptes | Espinagada de llom

Espinagada
de llom

2 hores |Mitja | Comensales4 persones

Les festes de Sant Antoni són una gran celebració a les illes Balears.
El 16 i 17 de gener els carrers s'omplen de fogueres i focs artificials en honor al patró dels animals, qui, segons la tradició, protegeix el bestiar durant la resta de l'any. Per als més espantadissos, un avís: trobaràs gegants i dimonis amagats pels carrers…
Si vius lluny de les illes però, tot i això, vols acostar l'ambient festiu a casa teva, pots elaborar aquesta tradicional espinagada de llom. És una recepta deliciosa de carn i verdures embolicada en una massa cruixent que et farà gaudir, gairebé tant, com les festes en les quals es consumeix!
A continuació et deixem tots els passos per a preparar aquesta recepta. I, al nostre Instagram, trobaràs la versió en vídeo. Bon profit!

Elaboració

  1. Talleu els filets de llom per la meitat.
  2. Talleu la ceba tendra en daus petits (brunoise) i la col en juliana fina.
  3. Barregeu les verdures en un bol amb un rajolí generós d'oli i un polsim de pebre roig, sal i pebre. Adobeu-ho durant 15 minuts a la nevera.
  4. Barregeu en un bol la farina, 125 ml d'oli, l'aigua, la mantega (desfeta) i un polsim de sal. Pasteu-ho fins que no es pegui al recipient ni a les mans.
  5. Dividiu la massa en dues parts.
  6. Estireu una part de la massa fins que quedi fina i en forma de rectangle, i incorporeu al centre una mica de les verdures macerades, la meitat de les panses i del llom de porc i una capa més de col amb verdures. Repetiu el procés amb l'altra massa.
  7. Doblegueu els costats de la massa sobre el centre del farciment, retirant l'excés dels costats, i enforneu-ho durant 1 hora a 200 °C.
  8. Per a emplatar, talleu l’espinagada de llom en racions i serviu-la en aquestes festes de Sant Antoni. A gaudir!

INGREDIENTS

6 filets de llom de porc tallats molt fins de Ca Na Paulina
½ ceba tendra
½ col verda
40 g de panses deshidratades
500 g de farina
125 ml d'aigua
20 g de mantega de porc
Pebre roig picant
Oli d'oliva
Sal
Pebre negre