Espinagada
de llom
2 hores |Mitja | 4 persones
Les festes de Sant Antoni són una gran celebració a les illes Balears.
El 16 i 17 de gener els carrers s'omplen de fogueres i focs artificials en honor al patró dels animals, qui, segons la tradició, protegeix el bestiar durant la resta de l'any. Per als més espantadissos, un avís: trobaràs gegants i dimonis amagats pels carrers…
Si vius lluny de les illes però, tot i això, vols acostar l'ambient festiu a casa teva, pots elaborar aquesta tradicional espinagada de llom. És una recepta deliciosa de carn i verdures embolicada en una massa cruixent que et farà gaudir, gairebé tant, com les festes en les quals es consumeix!
A continuació et deixem tots els passos per a preparar aquesta recepta. I, al nostre Instagram, trobaràs la versió en vídeo. Bon profit!
Elaboració
- Talleu els filets de llom per la meitat.
- Talleu la ceba tendra en daus petits (brunoise) i la col en juliana fina.
- Barregeu les verdures en un bol amb un rajolí generós d'oli i un polsim de pebre roig, sal i pebre. Adobeu-ho durant 15 minuts a la nevera.
- Barregeu en un bol la farina, 125 ml d'oli, l'aigua, la mantega (desfeta) i un polsim de sal. Pasteu-ho fins que no es pegui al recipient ni a les mans.
- Dividiu la massa en dues parts.
- Estireu una part de la massa fins que quedi fina i en forma de rectangle, i incorporeu al centre una mica de les verdures macerades, la meitat de les panses i del llom de porc i una capa més de col amb verdures. Repetiu el procés amb l'altra massa.
- Doblegueu els costats de la massa sobre el centre del farciment, retirant l'excés dels costats, i enforneu-ho durant 1 hora a 200 °C.
- Per a emplatar, talleu l’espinagada de llom en racions i serviu-la en aquestes festes de Sant Antoni. A gaudir!
INGREDIENTS
6 filets de llom de porc tallats molt fins de Ca Na Paulina
½ ceba tendra
½ col verda
40 g de panses deshidratades
500 g de farina
125 ml d'aigua
20 g de mantega de porc
Pebre
roig picant
Oli d'oliva
Sal
Pebre negre