Llom de porc
amb poma i alvocat
1 hora |Fàcil | 4 persones
INGREDIENTS
8 filets de cap de llom de porc Ca Na Paulina
2 cebes
3 grans d'all
1 alvocat
1 poma reineta
100 g de créixens frescos
25 g de mantega
100 g de crema agra
60 ml de vi
blanc
300 ml de brou de carn
Alfàbrega fresca
Oli d'oliva
Sal
Pebre negre
Què podem dir del llom de porc que no sàpigues ja? Ens encanta aquesta carn magra rica en vitamines i minerals, per a la que sempre tindrem una salsa especial preparada. En aquesta ocasió, de poma i alvocat.
Amb aquesta salsa que t’ensenyem a cuinar, aconseguiràs donar-li un toc magistral i irreverent a una de les carns més populars de la nostra gastronomia. La textura i el sabor de la poma i l’alvocat, tan presents en els entrants, li donaran al llom un toc fresc i deliciós, perfecte per aquesta època de l’any.
Prepara’t, perquè et demanaran la recepta!
Elaboració
- Peleu i talleu les cebes, els grans d’all, l’alvocat i la poma en daus mitjans (mirepoix). Reserveu-ho.
- Piqueu un gra d’all i reserveu-lo.
- Escalfeu una mica d’oli en una paella i sofregiu les cebes i els dos alls a foc mitjà. Salpebreu-ho.
- Desglaceu-ho amb el vi blanc i apugeu el foc per tal que s’evapori l’alcohol.
- Incorporeu-hi l’alvocat, la poma i els créixens. Ofegueu-ho durant 4-5 minuts a foc mitjà.
- Afegiu-hi el brou i la crema agra. Coeu-ho durant 5 minuts més.
- Tritureu l’elaboració anterior amb un processador d’aliments, fins que n’obtingueu una salsa homogènia. Rectifiqueu-la al gust i reserveu-la.
- Desfeu la mantega en una paella i daureu l’all picat amb unes fulles d’alfàbrega, a foc mitjà-baix.
- Incorporeu els filets de cap de llom i cuineu-los a foc mitjà. Salpebreu-los.
- A l’hora d’emplatar, dibuixeu un cercle amb la salsa de créixens, poma i alvocat i serviu els filets de cap de llom de porc. Afegiu-hi un raig final d’oli i unes fulles d’alfàbrega.