Galtes de porc
amb fruits deshidratats
4 hores |Fàcil | 4 persones
Aquesta recepta és ideal per preparar quan vinguin convidats a casa. La galta de porc amb fruits deshidratats impressionarà els teus comensals, tant pel seu sabor com per la seva presentació.
Pot semblar un plat molt elaborat, però t’assegurem que és ben fàcil de preparar.
Comprova-ho!
Una de les característiques de la galta és la seva estructura gelatinosa, formada per l'alt contingut de col·lagen que conté la peça. Això afavoreix que es pugui guisar sense por que la carn quedi seca.
Un consell: abans de coure directament les galtes, escalfa oli en una cassola i daura-les a foc mitjà-alt durant uns minuts. Aquest pas marcarà la diferència!
Elaboració
- Peleu i talleu les cebes i les pastanagues a daus mitjans (mirepoix). Reserveu-ho.
- Peleu i talleu els grans d'all a daus petits (brunoise). Reserveu-los.
- Ratlleu els tomàquets. Reserveu-los.
- Talleu els dàtils, les orellanes i les prunes a daus petits (brunoise). Reserveu-ho.
- Piqueu les avellanes amb un ganivet. Reserveu-les.
- Salpebreu i enfarineu lleugerament les galtes. Reserveu-les.
- Escalfeu una mica d'oli en una cassola i daureu les galtes a foc mitjà-alt. Reserveu-les.
- A la mateixa cassola, afegiu-hi les cebes amb els alls a foc mitjà. Salpebreu-ho.
- Desglaceu amb 75 ml de vi negre i pugeu el foc perquè s'evapori l'alcohol.
- Incorporeu les pastanagues i ofegueu-les durant un parell de minuts a foc mitjà.
- Afegiu-hi el tomàquet ratllat i coeu-ho tot junt durant 5 minuts.
- Desglaceu-ho amb el vi restant, pugeu el foc perquè s'evapori l'alcohol.
- Incorporeu-hi els dàtils, prunes, orellanes, panses, avellanes, un pessic de canyella, gingebre, i unes fulles de llorer i de farigola. Barregeu-ho.
- Afegiu-hi les galtes i el brou de carn. Coeu-ho tot junt durant 2-3 hores a foc mitjà-baix, tapat, fins que la carn estigui tendra.
- Per emplatar, serviu tres galtes de porc en un plat juntament amb la salsa. Decoreu amb unes branques de farigola.
INGREDIENTS
2 galtes de porc Ca Na Paulina
2 cebes
2 grans d’all
2 pastanagues
2 tomàquets madurs
60 g de dàtils desossats
60 g de panses deshidratades
60 g d'orellanes deshidratades
60 g de prunes deshidratades
60 g d'avellanes torrades
500 ml de vi negre
1 L de brou de carn
Farina
Canyella en pols
Gingebre en pols
Llorer sec
Farigola fresca
Oli d'oliva
Sal
Pebre negre