Guatlla
en escabetx
50 minuts |Fàcil | 4 persones
INGREDIENTS
1 safata de guatlles netes de Ca Na Paulina
1 ceba blanca
2 porros
2 pastanagues
2 naps blancs
200 g de apis
200 g de portobello
6 grans d'all
500 ml d'aigua
100
ml de vi blanc
150 ml de vinagre de Jerez
2 branques d'estragó fresc
10 grans de pebre negre
6 fulles de llorer
4 branques de farigola fresca
Oli d'oliva
Sal
Pebre
negre
El plat d'avui és sens dubte una autèntica delícia culinària. Parlem de la carn de guatlla, una carn magra d'alt valor nutricional, rica en proteïnes, amb escàs contingut en greixos i un sabor exquisit.
A Ca Na Paulina sentim especial feblesa per la guatlla en escabetx. Es tracta d'un plat típic de la gastronomia espanyola que consisteix a cuinar la carn amb algunes verdures (en aquest cas: pastanaga, all, xampinyons, porro i api) sobre una base d'oli d'oliva, vi blanc i vinagre. Una recepta senzilla, saludable i plena de sabors.
Elaboració
- Pelar i tallar la ceba en juliana fina. Reservar.
- Pelar i tallar els porros i les pastanagues en rodanxes. Reservar.
- Pelar i tallar els naps i l’api en daus mitjans (mirepoix). Reservar.
- Tallar en vuitens els portobellos. Reservar.
- Escalfar una mica d'oli d'oliva en una cassola i daurar les guatlles. Salpebrar reservar.
- En la mateixa cassola, daurar la ceba. Quan comenci a estar transparent, afegir els grans d'all picats i ofegar a foc mitjà.
- Incorporar les pastanagues, els porros, els naps, l’api i els portobellos juntament amb les espècies aromàtiques (llorer, estragó i farigola). Sofregir durant 10 minuts a foc mitjà removent de tant en tant. Salpebrar.
- Afegir les guatlles, els grans de pebre, el vinagre, el vi, l'aigua i 150 ml d'oli d'oliva suau.
- Deixar que bulli i coure durant 30 minuts tapat a foc mig-baix, donant la volta a les guatlles a la meitat de la cocció.
- Per a emplatar, servir una base de verdures i col·locar les guatlles damunt.