Coca de sobrassada
amb formatge de cabra, ous de guàtlera i mel
30 minuts |Fàcil | 3 persones
INGREDIENTS
Base de pasta fil·lo rectangular
Sobrassada
1 rotlle de formatge de cabra
1 caixa d’ous de guàtlera
3 cullerades de mel
Herbes provençals
Sal
Oli d'Oliva Verge Extra
La fina massa de tall, casi translúcida, serveix de base per aquesta deliciosa recepta que dona tot el protagonisme a la sobrassada, l’embotit selecte que ha aconseguit el segell d’indicació geogràfica de les Illes Balears. El seu potent i intens sabor combina a la perfecció amb la untuositat del formatge de cabre fos, l’extrema suavitat dels ous de guatlla a la planxa amb un toc de mel, i la massa feta al forn al punt, per gaudir del plat en la seva totalitat.
Elaboració
- Esteneu la pasta fil·lo i repartiu per damunt la sobrassada esmicolada.
- Repartiu per damunt el formatge de cabra, tallat a rodanxes i també esmicolat.
- Posau la coca al forn, primer per davall i després una mica per dalt per acabar de fondre el formatge.
- Convé fer-ho així per evitar que es cremi per dins o, per contra, que la massa quedi crua.
- Traieu la coca del forn i escampau la mel per sobre.
- Feu els ous a la planxa en una paella amb poc oli i salpebreu-los.
- Repartiu els ous per sobre de la coca. Escampau una mica d’herbes provençals.