Minestrone de verdures
amb cansalada
2 hores |Fàcil | 4 persones
INGREDIENTS
250 g de cansalada viada de porc filetejada de Ca Na Paulina
1 ceba
1 porro
2 grans d'all
1 pastanaga
1 nap blanc
1 carabassó
1/2 manoll d'espàrrecs verds
160 g de mix
d'arròs integral amb quinoa i 4 cereals
50 ml de vi blanc
1 llimona
5 fulles de llorer
Anet fresc
Farigola fresca
Oli d'oliva
Sal
En aquesta època de l’any no serveix de res consultar la previsió meteorològica, perquè el temps canvia d’un moment a l’altre. Avui et proposem una recepta per un dia de ruixats o tempestes: minestrone de verdures amb cansalada de Ca Na Paulina.
La minestrone és una sopa de verdures típicament italiana que es cuina amb productes de temporada, tallats en daus petits. No hi ha, doncs, una única recepta de minestrone: la podem adaptar segons les verdures que tinguem per casa.
Fes-la abans que s’instal·li la calor definitivament i no vinguin de gust els plats de cullera!
Elaboració
- Talleu la cansalada en daus mitjans i reserveu-la.
- Peleu i talleu la ceba, el porro, els grans d’all, la pastanaga i el nap en daus mitjans (mirepoix). Reserveu-los.
- Renteu i talleu el carabassó en daus mitjans (mirepoix). Reserveu-lo.
- Renteu els espàrrecs, enretireu-ne la part inferior de la tija i trossegeu-los. Reserveu-los.
- Escalfeu una mica d’oli en una paella i daureu la cansalada. Reserveu-la.
- Escalfeu una mica d’oli en una olla i sofregiu la ceba amb el porro i els alls a foc mitjà.
- Desglaceu-ho tot amb el vi blanc i apugeu el foc perquè s’evapori l’alcohol.
- Incorporeu-hi la pastanaga, el nap i el carabassó. Coeu-ho durant 5 minuts a foc mitjà i salpebreu-ho.
- Afegiu-hi les herbes aromàtiques (llorer i farigola) i la cansalada prèviament daurada.
- Cobriu-ho tot amb 2 litres d’aigua i coeu-ho durant 1 hora a foc mitjà amb l’olla tapada.
- Incorporeu-hi el mix d’arròs integral amb quinoa i 4 cereals i bulliu-ho durant 17 minuts.
- Afegiu-hi els espàrrecs i coeu-ho tot durant 5 minuts més a foc mitjà.
- Apagueu el foc i incorporeu-hi una mica d’anet picat i unes rodanxes de llimona. Deixeu-ho infusionar durant 5 minuts.
- A l’hora d’emplatar, serviu la sopa minestrone de verdures amb cansalada tíbia i decoreu-la amb unes rodanxes de llimona i unes fulles d’anet.