Pasta amb crema agra
i salsitxa bratwurst
50 minuts |Fàcil | 4 persones
Hi ha dies en què ve de gust un bon plat de pasta, i si a més tenim una recepta original i saborosa, encara més. Per això, et proposem aquesta idea: orecchiette amb crema agra i salsitxa Bratwurst. Aquesta pasta, que va adquirir el seu nom per la seva forma d'orella, és perfecta per a combinar amb la suavitat, l'aroma i el toc àcid de la crema agra. A més, l'hem complementat amb el sabor lleugerament fumat de les salsitxes Bratwurst de Ca Na Paulina. Un plat contundent i deliciós que no et deixarà indiferent.
Elaboració
- Tallar les salsitxes bratwurst en rodanxes mitjanes. Reservar.
- Pelar i tallar en daus petits (brunoise) les cebes i els grans d'all. Reservar.
- Tallar les cols de Brussel·les per la meitat. Reservar.
- Escórrer i picar fi el xucrut. Reservar.
- Picar les avellanes. Reservar.
- Daurar les rodanxes de bratwurst en una paella amb una mica d'oli d'oliva a foc mitjà. Reservar.
- Bullir la pasta en una olla amb aigua i sal durant 12 minuts. Escórrer, reservar una mica d'aigua de la cocció i reservar (afegir una mica d'oli en la pasta perquè no s'enganxi).
- Escalfar una mica d'oli d'oliva en una paella i daurar les cebes. Quan comencin a estar transparents, afegir els grans d'all. Ofegar a foc mitjà uns minuts.
- Desglaçar amb el vi blanc a foc alt perquè s'evapori l'alcohol.
- Afegir les cols de Brussel·les, el xucrut, els pèsols i les avellanes. Salpebrar i coure durant 5 minuts a foc mitjà, barrejar constantment.
- Incorporar la crema agra, el formatge, el brou de verdures i unes fulles d'anet. Barrejar.
- Afegir una mica d'aigua de la cocció de la pasta i coure tot junt un parell de minuts a foc mitjà. Reservar.
- Emplatar els orecchiette al centre del plat, napar amb la salsa agra i afegir les salsitxes bratwurst. Decorar amb una mica de formatge parmesà, sèsam negre i unes fulles d'anet.
INGREDIENTS
1 safata de salsitxa bratwurst de Ca Na Paulina
250 g de pasta orecchiette
2 cebes
2 grans d'all
270 g de cols de Brussel·les petites
140 g de pèsols
50 g de parmesà en pols
250 g de crema agra (crema fraiche)
160 g de xucrut
100 g d'avellanes torrades
100 ml de brou de verdures
75 ml de vi blanc
Anet fresc
Oli d'oliva
Sal
Pebre blanc