Pastís de carn
amb cervesa Guinness
3 hores i 45 minuts |Mitjana | 4 persones
Avui et proposem una recepta especialment pensada pels dies més durs de l’hivern: pastís de carn amb cervesa Guinness.
Pot semblar una elaboració una mica complicada, però cuinar un pastís, sigui dolç o salat, sempre és una experiència divertida, sobretot si ho fas en companyia. A més, en aquest cas, el resultat et transportarà directament a la Irlanda més silvestre i rural. Hi ha una millor manera d’encetar l’any que amb un viatge gastronòmic?
Elaboració
- Peleu i talleu la ceba, la carabassa, el nap i els bolets en daus mitjans (mirepoix). Reserveu-los.
- Renteu i talleu el carabassó en daus mitjans (mirepoix). Reserveu-lo.
- Peleu i talleu el gra d’all, enretirant-ne el germen, en daus petits (brunoise). Reserveu-los.
- Escalfeu una mica d’oli d’oliva en una cassola i daureu els daus de vedella a foc mitjà-alt. Afegiu-hi una mica de pebre i reserveu-los.
- A la mateixa cassola, sofregiu les cebes amb els grans d’alls a foc mitjà. Salpebreu-los. Incorporeu-hi el carabassó, el nap, la carabassa i els bolets. Coeu-ho tot junt durant 5 minuts.
- Afegiu-hi la salsa de tomàquet i escalfeu-ho un parell de minuts.
- Agregueu-hi la farina i sofregiu-la una mica per tal que perdi el gust cru.
- Incorporeu-hi el llorer, el bouquet, una mica de canyella i el gingebre en pols (al gust). Barregeu-ho.
- Afegiu els daus de carn prèviament daurats junt amb la cervesa i el brou. Tapeu-ho tot i estofeu-ho a foc lent durant un parell d’hores, fins que la carn estigui tendra.
- Incorporeu-hi la xocolata ratllada i ofegueu-la uns minuts perquè es fongui. Reserveu-la.
- Preescalfeu el forn a 180 °C.
- Folreu una safata rodona de forn amb una de les masses brisa.
- Incorporeu l’estofat de carn a la safata i tapeu-lo de nou amb l’altra massa brisa.
- Realitzeu petits talls per dalt de la massa, per deixar-ne sortir el vapor.
- Segelleu-ne bé els cantons prement la massa perquè s’enganxi.
- Fornegeu el pastís de carn a 180 °C durant 45 minuts aproximadament.
- Per emplatar, decoreu el pastís de carn amb cervesa Guinness amb una mica de cibulet picat i serviu-lo.
INGREDIENTS
1 kg de daus de vedella per estofar de Ca Na Paulina
260 ml de cervesa Guinness
2 unitats de massa brisa
1 ceba
1 gra d'all
½ carabassa
1 nap blanc
1 carabassó
150 g de bolets variats
15 g de farina de blat
125 g de salsa de tomàquet
100 ml de brou de carn
10 g de xocolata negra
1 bouquet d'herbes aromàtiques
4 fulles de llorer sec
Gingebre en pols
Canyella en
pols
Cebollí
Oli d'oliva
Sal
Pebre negre