Patates farcides
de carn picada i pernil ibèric
45 minuts |Fàcil | 4 persones
Les patates farcides són una recepta casolana i tradicional que agrada a tots, incloent als més petits. Existeixen innombrables formes d'elaboració i presentació, a Ca Na Paulina hem optat per un farciment que casa la suculència de la carn de botifarra amb la intensitat del pernil ibèric i l'extra cruixent del formatge gratinat. Un plat saborós i complet que no pot faltar en el teu receptari.
Elaboració
- Bullir les patates durant uns 15 minuts fins que estiguin una mica toves. Quan estiguin llestes, deixar refredar, tallar per la meitat al llarg i buidar una mica.
- Picar la ceba, el gra d'all i el pernil.
- Escalfar oli en una paella i escalfar la ceba. Afegir el gra d'all. Llevar la pell de la botifarra i agregar-la a la paella. Cuinar tot. Quan la carn estigui cuita, afegir el pernil i reservar una mica per a la presentació del plat. Salpebrar.
- Afegir la nata per a cuinar i la polpa de la patata buidada i barrejar bé. Rectificar de sal i pebre.
- Precalentar el forn a 180è.
- Col·locar les meitats de patata en una font per a forn, emplenar amb la preparació i repartir una mica de formatge ratllat per damunt.
- Enfornar durant 10 minuts aproximadament.
- Servir amb una mica de pernil ibèric i cebollí picat per damunt.
INGREDIENTS
8 patates mitjanes
1 botifarra gran o dues petites
100 g de pernil ibèric
1 ceba
1 gra d'all
100 ml de nata per a cuinar
100 g de formatge per a gratinar
Oli d'oliva verge extra
Sal
Pebre