Rotllets cruixents de xoriço
i verdures
1 hora i 45 minuts |Fàcil | 4 persones
INGREDIENTS
4 xoriços ristra de Ca Na Paulina
3 ous de Ca Na Paulina
1 pack de pasta fil·lo
2 cebes
2 grans d'all
2 pastanagues
1 pebrot vermell
1 pebrot verd
80 g d'olives verdes desossades
75 ml de vi negre
Sèsam blanc
Oli d'oliva
Sal
Pebre negra
Estàs buscant la recepta perfecta per als teus aperitius estiuencs? No busquis més, aquests rotllets cruixents de xoriço i verdures són perfectes. 🤤 La preparació d'avui ho té tot: és senzilla, cridanera i plena d'aromes gràcies als nostres xoriços. La barreja amb les verdures i la pasta fil·lo suavitza el potent sabor d'aquesta carn i fa que el plat sigui apte per a tots els gustos. Ningú podrà resistir-se al cruixent d'aquests rotllets, no esperis més per tastar-los! 😋
Elaboració
- Esmicoleu els xoriços. Reserveu-los.
- Peleu i talleu les cebes, els grans d'all i les pastanagues en daus petits (brunoise). Reserveu-ho.
- Renteu i talleu el pebrot vermell i el verd, enretirant-ne les parts blanques i les llavors, en daus petits (brunoise). Reserveu-los.
- Piqueu les olives petites. Reserveu-les.
- Bulliu aigua en una olla i coeu-hi els ous durant 8-10 minuts a foc mitjà. Refredeu-los, peleu-los i talleu-los en daus petits (brunoise). Reserveu-los.
- Escalfeu una mica d'oli en una paella i escalfeu-hi les cebes amb els alls a foc mitjà. Salpebreu-ho.
- Desglaceu-ho amb el vi negre i apugeu el foc perquè s'evapori l'alcohol.
- Incorporeu-hi les pastanagues i els pebrots. Ofegueu-ho durant 5 minuts a foc mitjà.
- Afegiu-hi les olives, els xoriços esmicolats i els ous. Coeu-ho tot junt durant 5 minuts més. Salpebreu-ho i reserveu-ho.
- Estireu una làmina de massa fil·lo sobre una superfície i talleu-la en quatre parts iguals.
- Pinteu una de les parts amb una mica d'oli i poseu-hi una altra al damunt, de manera que quedin les dues juntes. Repetiu el procés, de manera que els quatre trossos de massa fil·lo quedin sobreposats.
- Repartiu una mica del sofregit amb xoriço i verdures en un lateral. Enrotlleu-lo.
- Repetiu tot el procés fins a acabar d'elaborar tots els rotllets.
- Pinteu la superfície dels rotllets amb una mica d'oli i espargiu-hi una mica de sèsam blanc al damunt.
- Col·loqueu els rotllets en una safata de forn i enforneu-los a 180 °C durant 30 minuts, fins que estiguin ben daurats.
- Serviu els rotllets cruixents de xoriço i verdures en un plat.