Secret ibèric marinat
amb salsa d’ametlles
1 hora |Fàcil | 4 persones
INGREDIENTS
4 secrets de porc Ca Na Paulina
2 porros
4 grans d'all
150 g d'ametlles marcones
50 g de farina
200 ml de vi blanc
600 ml de brou de carn
10 g de pebre roig picant
Herbes
provençals
Llorer
Oli d'oliva
Sal
Pebre negre
El porc és un dels animals dels quals s’aprofita tot. Per això, quan et pregunten quina és la teva part preferida, es fa especialment complicat escollir-ne una. A Ca Na Paulina, tot i això, tenim bastant clar que un dels nostres talls predilectes és el secret, per la seva sucositat, el seu sabor i la versatilitat que ofereix entre els fogons.
Aquesta versatilitat fa que existeixin moltes receptes per cuinar aquesta part del porc i, segurament, tu ja tinguis la teva. Però si per casualitat encara no la tens o ets d’aquelles persones a les quals els agrada innovar, et suggerim el secret marinat amb salsa d’ametlles.
Si vols veure com ho preparem, al nostre Instagram hi trobaràs la videorecepta. Bon profit!
Elaboració
- Peleu i talleu els porros i dos alls en daus petits (brunoise), i ratlleu els dos grans d’all que resten.
- Marineu els secrets amb dos alls ratllats, 100 ml de vi, 200 ml d’oli, el pimentó, unes fulles de llorer i una mica d’herbes provençals, sal i pebre, en una safata durant dues hores a la nevera.
- Escalfeu una mica d’oli dins una paella i sofregiu el porro i els alls a foc mitjà. Salpebreu-ho.
- Poseu la farina i torreu-la durant un parell de minuts.
- Afegiu les ametlles, el vi que resta i el brou. Ho heu de coure durant 10 minuts a foc mitjà-baix. Tritureu-ho.
- A continuació, heu de coure els secrets en una paella a foc mitjà.
- A l’hora d’emplatar, dibuixeu un cercle amb la salsa d’ametlles al plat i serviu un secret marinat. Empolvoreu-ho amb una mica d’herbes provençals… I a gaudir!