Sopa de pollastre,
cúrcuma i orenga
3 hores i 15 minuts |Fàcil | 4 persones
Hi ha infinites receptes i maneres de cuinar sopa. Avui t'ensenyem a preparar una deliciosa i original sopa amb pollastre, cúrcuma i orenga.
Aquesta recepta és ideal per fer durant els dies més freds de l'any i gaudir-la mirant una pel·lícula al sofà de casa. A més, t'ajudarà a mantenir les defenses actives.
Un consell: pren-te el teu temps per cuinar-la. Ja ho diuen, la paciència és la mare de la ciència, i en aquesta ocasió és la clau per esprémer al màxim el sabor de tots els ingredients i aconseguir una exquisida sopa.
INGREDIENTS
2 quarts del darrere de pollastre Ca Na Paulina
1 ceba
2 alls
1 porro
2 pastanagues
2 patates
2 naps
1 branca d'api
¼ col verda
100 g d'espinac fresc
80 ml de vi negre
60 ml de salsa de soja
3 L d'aigua mineral
Cúrcuma en pols
Orenga fresca
Llorer
Oli d'oliva
Sal
Pebre negre
Elaboració
- Peleu i talleu la ceba, el porro, les pastanagues, l'api, els naps i la col a daus mitjans (mirepoix). Reserveu-ho.
- Peleu i talleu els grans d'all a daus petits (brunoise). Reserveu-los.
- Peleu i trenqueu les patates. Reserveu-les.
- Escalfeu una mica d'oli en una olla i daureu la ceba, els alls i el porro a foc mitjà. Salpebreu-ho.
- Desglaceu amb la meitat de salsa de soja i vi negre. Pugeu el foc perquè s'evapori l'alcohol.
- Incorporeu-hi les pastanagues, l'api, els naps, les patates i la col. Coeu-ho durant uns minuts a foc mitjà, fins que les verdures comencin a daurar-se.
- Desglaceu amb la salsa de soja i el vi negre restant. Pugeu el foc de nou.
- Afegiu-hi el pollastre, unes fulles de llorer i l'aigua mineral. Coeu-ho tapat durant 2-3 hores a foc mitjà-baix. Desespumeu durant la cocció.
- Transcorregut el temps, saleu-ho al gust i incorporeu-hi els espinacs, unes branques d'orenga i un pessic de cúrcuma. Coeu-ho tot junt durant 3-4 minuts a foc mitjà.
- Retireu el pollastre i esmicoleu-lo.
- Per emplatar, serviu a la base del plat fondo una mica de verdures i incorporeu-hi una mica del pollastre esmicolat. Afegiu-hi el brou molt calent i decoreu-lo amb unes fulles d'orenga.