Steak tartar
amb base de wonton
45 min |Fàcil | 2 persones
INGREDIENTS
100 g de rellom de vedella Ca Na Paulina
1 ou Ca Na Paulina
4 làmines de massa wonton
15 g d’escalunya
15 g de cogombrets adobats
15 g de tàperes
15 g de mostassa Antiga
10
ml de salsa Perrins
5 ml de salsa Tabasco
Cebollí
Oli d'oliva
Sal
Pebre negre
T'ensenyem a preparar un aperitiu fàcil, elegant i exquisit: steak tartar amb base de wonton.
El tartar és un plat que es basa en picar els aliments, en aquest cas el rellom de vedella (“steak” en anglès), en daus molt petits i a acompanyar-los amb rovell d'ou i altres elements. El wonton, d'altra banda, és una massa molt fina tradicional de la cuina xinesa, que, quan es fregeix, adquireix una textura molt cruixent i serveix de base per al nostre tartar.
El resultat final ofereix un contrast de sabors i textures que no deixarà indiferent a ningú! A continuació et deixem tots els passos per a elaborar aquesta recepta i, al nostre Instagram, trobaràs la versió en vídeo. A gaudir!
Elaboració
- Pinzelleu una làmina de massa wonton amb aigua i incorporeu-ne una altra damunt.
- Aixafeu bé i talleu en quatre trossos. Repetiu el procés.
- Escalfeu una mica d'oli en un cassó i fregiu la massa wonton fins que s’infli. Reserveu-la damunt d'un paper absorbent.
- Piqueu el rellom de vedella en daus molt petits.
- Talleu l’escalunya, els cogombrets i les tàperes en daus molt petits (brunoise).
- Bateu el rovell d'ou en un bol fins que estigui ben emulsionat.
- Incorporeu 33 ml d'oli molt lentament, i ho aneu barrejant constantment.
- Afegiu la mostassa, el rellom de vedella, l’escalunya, les tàperes, els cogombrets, la salsa Perrins i el Tabasco. Barregeu-ho.
- Per a emplatar, serviu damunt de la base de wonton una mica d’steak tartar i empolvoreu una mica de cebollí picat. Sorprendreu els vostres convidats amb aquest exquisit aperitiu!