Steak tartar
amb suc de piparres i cruixent de parmesà
1 hora |Fàcil | 4 persones
Vols conèixer la recepta del steak tartar perfecte? Estàs de sort, avui t'explicarem com preparar a casa aquest deliciós plat perquè puguis sorprendre els amics amb les teves habilitats culinàries. 😋
L’steak tartar és un dels plats estrella en restaurants d'allò més variats. El que més ens agrada de la versió que et mostrem és el cruixent de parmesà, que equilibra a la perfecció la suau textura de la carn, i la salsa de piparres. Estem segurs que aquesta recepta no deixarà indiferent ningú. 🤤
Elaboració
- Ratlleu el formatge parmesà. Reserveu-lo.
- Peleu i talleu l’escalunya en daus petits (brunoise). Reserveu-la.
- Talleu els cogombrets i les tàperes en daus petits (brunoise). Reserveu-ho.
- Liqüeu les piparres. Reserveu-ne el suc.
- Piqueu el filet de vedella en daus petits.
- Bateu el rovell d'ou en un bol fins que estigui ben emulsionat.
- Afegiu-hi molt lentament 46 ml d'oli d'oliva i continueu removent-ho amb les varetes.
- Incorporeu-hi la mostassa i barregeu-ho.
- Afegiu-hi el filet de vedella picada juntament amb els daus d’escalunya, les tàperes, els cogombrets, la salsa Perrins i el Tabasco (al gust). Salpebreu-ho i reserveu-ho a la nevera.
- Escalfeu una paella a foc alt i incorporeu-hi el parmesà ratllat formant un cercle sense aplanar. Quan les vores comencin a estar daurades, doneu-li la volta i coeu-ho un parell de minuts més. Apagueu el foc i retireu-ne acuradament els cercles amb unes pinces i una espàtula. Reserveu-los en un plat perquè es refredin i s'endureixin.
- Dissoleu la maizena en un bol amb una mica d'aigua mineral. Reserveu-la.
- Escalfeu el suc de les piparres en un cassó i afegiu-hi la maizena dissolta. Bulliu-ho a foc mitjà-baix durant un parell de minuts, sense deixar de remoure, fins a espessir la salsa.
- Per emplatar, incorporeu una mica de suc de piparres a la base del plat i col·loqueu-hi l’steak tartar a damunt amb l'ajuda d'un cèrcol. Acompanyeu-lo amb el cruixent de parmesà.
INGREDIENTS
250 g de filet de vedella de Ca Na Paulina
1 porció de formatge parmesà
20 g d'una escalunya
20 g de cogombrets
20 g de tàperes
300 g de bitxo- piparres
6 g de rovell d'ou (2 rovells)
20 g de mostassa Antiga
8 g de salsa Perrins
1 g de maizena
Tabasco
Oli d'oliva
Sal
Pebre negre