Albergínies farcides
amb xai i verdures
1 hora i 20 minuts |Mitjana | 4 persones
L'albergínia, una hortalissa molt versàtil i de nombrosos beneficis nutricionals, és un aliment molt valorat en moltes gastronomies del món, com la mediterrània o l'asiàtica. Un dels seus avantatges és que es pot aprofitar íntegrament, tant la pell com la polpa. A més, es tracta d'una hortalissa que ens permet realitzar gran varietat de receptes molt saboroses. Avui et portem un farciment diferent, amb xai i verdures, perquè gaudeixis de la suculència i el sabor de tots els ingredients, que combinen a la perfecció. És una recepta d'elaboració lenta el resultat de la qual valdrà molt la pena.
Elaboració
- Escalfar el forn a 180º.
- Netejar les albergínies per la meitat i fer petits talls. Salpebrar i col·locar de cara avall a una safata pel forn. Coure uns 15-20 minuts, fins que estiguin toves.
- Una vegada estiguin cuites, deixar refredar una mica i treure la carn de l’interior de l'albergínia.
- Netejar i tallar les verdures petites (entre 0,5 i 1 cm) aproximadament. Tallar l'all, sense pelar, transversalment.
- A una cassola pel forn, afegir les verdures salpebrades, l’all i les fulles de llorer i romaní repartides i un rajolí d’oli. Barrejar.
- Salpebrar la cuixa de xai i afegir sobre les verdures. Incorporar el vi de cuinar i una mica d'oli. Tapar i deixar coure al forn durant mitja hora.
- Destapar i deixar que s'acabi de coure el xai per les dues cares. Si cal, regar amb una mica de fons de carn per tal que no quedi massa sec.
- Quan la carn i les verdures ja estiguin fetes, deixar refredar una mica. Retirar les fulles de llorer, de romaní i l’all. Esmicolar la carn de la cuixa de xai i barrejar amb les verdures i la carn de l'albergínia.
- Omplir les albergínies amb el preparat, i portar al forn per tal de servir calent. Es pot afegir una mica de formatge o sobrassada per sobre abans de posar al forn.
INGREDIENTS
4 albergínies grans
1 cuixa de xai
1 ceba
1 porro
2 pastanagues
1 pebrot vermell
1 pebrot verd
1 all
Romaní fresc
3 fulles de llorer
200 ml de vi per a cuinar
Fons de carn (per si cal afegir)
Oli d’oliva verge extra
Sal
Pebre