Xai a la farigola
amb
moniato i salsa verda
50 minuts |Mitjana | 4 persones
INGREDIENTS
3 moniatos mitjans
800 g de cuixa de xai tallada
Farigola fresca
Oli d'oliva verge extra
Sal
Pebre
Per a la salsa
5 g d'orenga fresca picada
1 cdta de ratlladura de llimona
1 cdta de suc de llimona
80 ml d'oli d'oliva verge extra
Degusta aquesta tradicional recepta de xai a la farigola amb moniato i salsa verda. A Ca Na Paulina hem volgut combinar la suculència del xai amb la cremositat del moniato per a crear un plat exquisit que serveix per a qualsevol ocasió. La farigola és una herba aromàtica que desprèn un perfum intens i fragant fonamental a la cuina mediterrània. La seva gran versatilitat la fa una perfecte acompanyant als guisats de carn i un element molt reconeixible de la nostra cuina tradicional.
Elaboració
- Precalentar el forn a 180º.
- Rentar i tallar el moniato a rodanxes de 1/2 cm. aproximadament i barrejar a un bol amb una mica d'oli, sal i pebre.
- Repartir a una safata per a forn.
- Enfornar el moniato durant aproximadament 10 minuts.
- Agregar sal, pebre i farigola al xai i afegir a la safata del forn. Cuinar 6 minuts per a cada costat.
- Per a la salsa, barrejar l'orenga, ratlladura de llimona, suc de llimona i oli d'oliva a un processador d'aliments.
- Abocar la salsa per sobre del xai i servir.