Receptes | Xai a la farigola amb moniato i salsa verda

Xai a la farigola
amb moniato i salsa verda

Tiempo elaboración 50 minuts |Mitjana | Comensales4 persones

INGREDIENTS

3 moniatos mitjans
800 g de cuixa de xai tallada
Farigola fresca
Oli d'oliva verge extra
Sal
Pebre

Per a la salsa
5 g d'orenga fresca picada
1 cdta de ratlladura de llimona
1 cdta de suc de llimona
80 ml d'oli d'oliva verge extra

Degusta aquesta tradicional recepta de xai a la farigola amb moniato i salsa verda. A Ca Na Paulina hem volgut combinar la suculència del xai amb la cremositat del moniato per a crear un plat exquisit que serveix per a qualsevol ocasió. La farigola és una herba aromàtica que desprèn un perfum intens i fragant fonamental a la cuina mediterrània. La seva gran versatilitat la fa una perfecte acompanyant als guisats de carn i un element molt reconeixible de la nostra cuina tradicional.

Elaboració

  1. Precalentar el forn a 180º.
  2. Rentar i tallar el moniato a rodanxes de 1/2 cm. aproximadament i barrejar a un bol amb una mica d'oli, sal i pebre.
  3. Repartir a una safata per a forn.
  4. Enfornar el moniato durant aproximadament 10 minuts.
  5. Agregar sal, pebre i farigola al xai i afegir a la safata del forn. Cuinar 6 minuts per a cada costat.
  6. Per a la salsa, barrejar l'orenga, ratlladura de llimona, suc de llimona i oli d'oliva a un processador d'aliments.
  7. Abocar la salsa per sobre del xai i servir.