Empanada mallorquina
farcida de xot
3 hores | Difícil | 6 persones
INGREDIENTS
Massa
750 g de farina de reposteria (fluixa)
125 g de llard
150 g d'oli d'Oliva Verge Extra
200 ml d'aigua temperada
2 rovells d'ou
Farcit
1 pota de xot petita desossada
150 g de cansalada
250 g de pèsols
Sobrassada mallorquina
Sal
Oli d'Oliva Verge Extra
Pebre
Empanar: “tancar alguna cosa en una massa per coure-ho al forn”. D’això es tracta. Quan uneixes les tradicionals empanades mallorquines amb la carn de xai, aconsegueixes un plat complet i nutritiu que agrada a tothom. El xai la carn que representa la gastronomia del país amb el seu sabor únic i especial, coordina a la perfecció amb la sobrassada mallorquina, convertint així la empanada en una recepta típica de les illes.
Elaboració
- Elaborar la massa per a les cassoletes.
- Fer boles d'uns 75 g i formar les cassoletes. Fer una altra bola més petita i estirar-la amb el corró per crear les tapes.
- Tallar la carn de xot, la cansalada i la sobrassada en trossets petits.
- Mesclar tots els ingredients amb els pèsols i salpebrar.
- Omplir les cassoletes amb el farciment preparat i cobrir-les amb la tapa de massa, que quedi ben segellat.
- Punxar les tapes per tal de que en surti la humitat durant la cocció.
- Pintar amb ou batut i fornejar a 180 ºC durant uns 35/45 minuts, depenent del forn.