Receptes | Empanada mallorquina farcida de xot

Empanada mallorquina
farcida de xot

Temps elaboració 3 hores | DificultadtDifícil | Comensals6 persones

INGREDIENTS

Massa
750 g de farina de reposteria (fluixa)
125 g de llard
150 g d'oli d'Oliva Verge Extra
200 ml d'aigua temperada
2 rovells d'ou

Farcit
1 pota de xot petita desossada
150 g de cansalada
250 g de pèsols
Sobrassada mallorquina
Sal
Oli d'Oliva Verge Extra
Pebre

Empanar: “tancar alguna cosa en una massa per coure-ho al forn”. D’això es tracta. Quan uneixes les tradicionals empanades mallorquines amb la carn de xai, aconsegueixes un plat complet i nutritiu que agrada a tothom. El xai la carn que representa la gastronomia del país amb el seu sabor únic i especial, coordina a la perfecció amb la sobrassada mallorquina, convertint així la empanada en una recepta típica de les illes.

Elaboració

  1. Elaborar la massa per a les cassoletes.
  2. Fer boles d'uns 75 g i formar les cassoletes. Fer una altra bola més petita i estirar-la amb el corró per crear les tapes.
  3. Tallar la carn de xot, la cansalada i la sobrassada en trossets petits.
  4. Mesclar tots els ingredients amb els pèsols i salpebrar.
  5. Omplir les cassoletes amb el farciment preparat i cobrir-les amb la tapa de massa, que quedi ben segellat.
  6. Punxar les tapes per tal de que en surti la humitat durant la cocció.
  7. Pintar amb ou batut i fornejar a 180 ºC durant uns 35/45 minuts, depenent del forn.