Amanida de Bratwurst
patata i col llombarda
1 hora i 15 minuts |Fàcil | 4 persones
INGREDIENTS
1 safata de salsitxa Bratwurst de Ca Na Paulina
3 ous de Ca Na Paulina
6 patates
1 ceba tendra
2 pastanagues
1/4 de col llombarda
2 branques d'api
1 llimona
50 g de cogombrets
envinagrats
200 g de maionesa
20 g de mostassa de Dijon
Julivert fresc
Oli d'oliva
Sal
Pebre negre
A tu també t’encanten les amanides? No et perdis la recepta d'avui, perquè aquesta amanida de Bratwurst, patata i col llombarda no pot faltar en els teus dinars i barbacoes estiuenques. 😋 Possiblement a alguns us ha fet pensar en alguna cosa, i és que aquesta preparació té moltes similituds amb la clàssica amanida alemanya de patata, tot i que amb algunes variacions. Deixa't sorprendre per la barreja de sabors i textures que trobaràs gràcies a la salsitxa Bratwurst, la col i els cogombrets. Un cop la tastis, no voldràs menjar una altra amanida la resta d'estiu. 🤤
Elaboració
- Talleu les salsitxes Bratwurst i els cogombrets en daus mitjans (mirepoix). Reserveu-ho.
- Peleu i trenqueu les patates. Reserveu-les.
- Talleu la col llombarda en juliana. Reserveu-la.
- Peleu i talleu la ceba, les pastanagues i l'api en daus mitjans (mirepoix). Reserveu-ho.
- Ratlleu la pell de la llimona. Reserveu-la.
- Bulliu en una olla aigua amb sal i coeu-hi les patates juntament amb la col llombarda durant 30-35 minuts a foc mitjà.
- Piqueu en un bol l'elaboració anterior afegint-hi la ratlladura de llimona i un polsim de sal i pebre. Barregeu-la fins a obtenir un puré homogeni. Reserveu-lo.
- Bulliu aigua en una olla i coeu-hi els ous durant 8-10 minuts a foc mitjà. Refredeu-los, peleu-los i talleu-los en daus mitjans (mirepoix). Reserveu-los.
- Escalfeu una mica d'oli en una paella i coeu-hi les salsitxes Bratwurst a foc mitjà. Reserveu-les i separeu-ne alguns trossos per a la decoració final del plat.
- Barregeu en un bol la ceba, les pastanagues, l'api, els cogombrets, els ous i els daus de salsitxa Bratwurst. Salpebreu-ho.
- Incorporeu-hi la maionesa i la mostassa i barregeu-ho fins a obtenir consistència. Rectifiqueu al gust.
- Per emplatar, munteu un timbal amb el puré de patata i col llombarda al centre del plat i afegiu-hi una capa d'amanida Bratwurst al damunt. Decoreu-ho amb els daus de salsitxa reservats i afegiu-hi una mica de julivert picat per sobre.