Filet de porc
amb
salsa de pera i xips de xirivia
45 minuts |Mitjana | 2 persones
INGREDIENTS
1 llaminera (filet de porc)
1 xirivia
2 peres i una més per la guarnició
1 porro
150 ml nata de cuina vegetal
Oli d'Oliva Verge Extra
Sal i pebre
Nou moscada
El filet de porc es una carn gustosa i versàtil. En aquesta recepta li mostrem com acompanyar-lo d’una suau i gustosa salsa de pera amb nata vegetal i un toc cruixent i una mica picant de la xirivia, arrel molt rica en vitamines i minerals. La seva elaboració és senzilla i va acompanyada d’una guarnició lleugera i deliciosa amb la que no es podrà restar compartir.
Elaboració
- Tallar el porro en juliana i saltejar amb una mica d'oli.
- Quan comenci a quedar transparent, afegir-hi la pera tallada a quarts, sense el cor. Cuinar fins que quedi tova.
- Afegir la nata vegetal i cuinar durant uns minuts.
- Salpebrar.
- Triturar en un processador fins que quedi una salsa fina.
- Tallar la llaminera en filets d'1,5 cm de gruix i passar-los per la paella, que quedin al punt.
- Pelar i tallar la xirivia amb mandolina, a làmines molt fines.
- Saltejar les xirivies amb una mica d'oli fins que quedin cruixents, i fornejar.
- Per a emplatar, repartir una mica de salsa com a base, col·locar dos o tres filets a sobre i els xips de xirivia amb algun tros de pera, previament daurat a la paella.
- Servir calent.