Receptes | Arròs cremós de pollastre i remolatxa

Arròs cremós
de pollastre i remolatxa

1 hora 15 minuts |Fàcil | Comensales4 persones

De les mil maneres que hi ha de cuinar l’arròs, avui ens posem mans a l’obra amb una de les que tenen una presentació més sorprenent: arròs cremós de pollastre i remolatxa.
L’increïble d’aquesta recepta és, a més del seu sabor, el color que adquireix gràcies a la remolatxa. Com ho hem aconseguit? Elaborant una salsa de remolatxa. Per a això, enfornarem aquestes hortalisses i les triturarem amb all, formatge crema, brou de pollastre, comí, pebre roig dolç, sal i pebre.
D’altra banda, sofregirem a foc lent una ceba, desglaçarem amb vi blanc i li afegirem el pollastre que prèviament haurem trossejat en daus mitjans. Posteriorment, li incorporarem l’arròs, el nacrarem durant un parell de minuts i li agregarem el brou.
Una vegada s’hagi evaporat el brou, li posarem la crema de remolatxa, ho cuinarem uns minuts més i ho deixarem reposar amb un drap. Finalment, ho emplatarem amb diversos daus de pollastre, unes làmines de formatge maonès i… llest per a gaudir!

Elaboració

  1. Preescalfeu el forn a 200 °C.
  2. Netegeu les remolatxes i enforneu-les en una safata de forn durant 1 hora aproximadament a 200 °C. Peleu-les, talleu-les i reserveu-les.
  3. Peleu i talleu la ceba i el gra d’all (sense el germen) en daus molt petits (brunoise). Reserveu-ho.
  4. Trossegeu els pits de pollastre en daus mitjans. Reserveu-los.
  5. Talleu el formatge en làmines fines. Reserveu-les.
  6. Tritureu amb un processador d’aliments les remolatxes, l’all, el formatge crema, 200 ml de brou i un polsí de comí, pebre roig dolç, sal i pebre negre. Processeu-ho fins a obtenir una crema homogènia. Rectifiqueu-la al gust i reserveu-la.
  7. Escalfeu una mica d’oli en una paella i sofregiu la ceba a foc mitjà. Salpebreu-ho.
  8. Desglaceu-ho amb el vi blanc i pugeu el foc perquè s’evapori l’alcohol.
  9. Incorporeu el pollastre i ofegueu-lo uns minuts a foc mitjà. Reserveu uns daus de pollastre per la decoració final del plat.
  10. Afegiu l’arròs i cuineu-ho un parell de minuts, sense deixar de barrejar (nacreu l’arròs).
  11. Tireu el brou i porteu-ho a ebullició. Baixeu el foc i coeu-ho durant 8 minuts.
  12. Incorporeu la crema de remolatxa, barregeu-ho i deixeu-ho cuinar durant 8 minuts més.
  13. Reposeu-ho durant un parell de minuts tapat amb un drap fora del foc.
  14. Per a emplatar, serviu l’arròs cremós de pollastre i remolatxa en un plat i incorporeu-li a sobre els daus de pollastre reservats. Decoreu-ho amb làmines de formatge i serviu.

INGREDIENTS

2 pits sencers de pollastre Ca Na Paulina
100 g de formatge maonès curat Ca Na Paulina
1 ceba
1 gra d'all
2 remolatxes fresques
280 g d’arròs bomba
90 g de formatge crema
800 ml de brou de pollastre
60 ml de vi blanc
Comí en pols
Pebre roig dolç
Oli d’oliva
Sal
Pebre