Arròs mallorquí
amb sobrassada
2 hores 45 min |Fàcil | 4 persones
INGREDIENTS
200 g de conill trossejat Ca Na Paulina
200 g de pollastre trossejat Ca Na Paulina
200 g de costella de porc trossejada Ca Na Paulina
80 g de sobrassada de Mallorca Ca Na Paulina
1 ceba
2 alls
1 tomàquet madur
4 carxofes
8 espàrrecs verds
80 g de mongetes verdes fresques
80 g de bolets
80 g de pèsols
1 llimona
250 g d'arròs blanc
1 L d'aigua mineral
1,2 L de brou de carn
80 ml de vi blanc
4 claus d'olor
Canyella en pols
Nou moscada
Safrà en fil
Oli d'oliva
Sal
Pebre negre
La sobrassada, un dels aliments més típics de la nostra estimada illa, Mallorca. Hem de reconèixer que no hi ha qui es resisteixi a unes bones torrades untades amb sobrassada, però existeixen moltíssimes altres maneres de combinar aquest deliciós embotit als teus plats.
A la recepta d'avui cuinem pas a pas un exquisit i tradicional arròs mallorquí amb sobrassada. T'assegurem que sorprendrà el teu paladar molt positivament.
Un consell: és important que respectis l'ordre dels aliments a l'hora d'afegir-los a l'olla. Cadascun té el seu temps de cocció específic i gràcies a això aconseguiràs que l’arròs mallorquí tingui un sabor únic.
Elaboració
- Peleu i talleu la ceba i les grans d'all en daus petits (brunoise). Reserveu-ho.
- Renteu i ratlleu el tomàquet. Reserveu-lo.
- Peleu i trossegeu els bolets. Reserveu-los.
- Peleu les carxofes, retireu els pèls de l'interior i talleu-les a quarts. Reserveu-les amb un rajolí de suc de llimona.
- Retireu la part inferior de la tija dels espàrrecs i les mongetes i talleu-los a trossos mitjans (mirepoix). Reserveu-ho.
- Tritureu amb un processador d'aliments els claus, una mica de canyella, nou moscada, safrà, sal i pebre fins a obtenir una pols. Reserveu-ho.
- Escalfeu una mica d'oli en una olla i daureu les carns a foc mitjà. Salpebreu-les i reserveu-les.
- A la mateixa olla, poseu la ceba amb els alls a foc mitjà.
- Desglaceu amb el vi blanc i pugeu el foc perquè s'evapori l'alcohol.
- Incorporeu les verdures restants excepte els bolets, els espàrrecs i les carxofes. Ofegueu-ho durant 2-3 minuts a foc mitjà. Salpebreu-ho.
- Afegiu el tomàquet ratllat i coeu-lo durant 5-7 minuts més.
- Incorporeu-hi la sobrassada i barregeu-la fins que s'hagi integrat al sofregit.
- Afegiu-hi els bolets, els espàrrecs, les carxofes, la carn, l'aigua, el brou i la pols de les espècies. Barregeu-ho i coeu-ho durant 1 hora a foc mig tapat.
- Incorporeu-hi l'arròs i coeu-ho tot junt durant 20 minuts més. Rectifiqueu-ho al gust.
- Per emplatar, serviu l'arròs mallorquí amb sobrassada en un plat fondo i mengeu-lo al moment.