Conill
amb xocolata negra
1 hora |Mitja | 4 persones
Quan pensem en xocolata, ràpidament ens imaginem una
plat dolç, com un pastís, un gelat, o unes galetes, per exemple.
Però hem de saber també que la xocolata és un ingredient fantàstic per a aportar sabor a
qualsevol plat, fins i tot a
aquells on l'aliment principal és un tros de carn.
Per això, a Ca Na Paulina volem ensenyar-te una recepta tradicional de la cuina catalana, el
conill amb xocolata negra.
La dolçor i, al seu torn, amargor de la xocolata negra, aportarà un toc especial a la tendra
carn de conill. Un plat per
a sorprendre els teus comensals i a tu mateix.
Elaboració
- Pelar i tallar la ceba i l'al en daus petits (brunoise).
- Picar la xocolata negra. Reservar.
- Escalfar una mica d'oli d'oliva en una paella i daurar lleugerament els trossos de conill. Salpebrar.
- Afegir les cebes i els alls juntament amb la canyella, el bouquet, la farigola i el romaní. Cuinar un parell de minuts a foc mitjà.
- Incorporar el vi negre i el blanc. Reduir durant uns minuts, tapat i a foc mitjà.
- Abocar el brou de verdures i cuinar a foc lent durant 30 minuts.
- Amb un processador d'aliments, triturar les ametlles, la xocolata picada, la sal, el pebre i una mica d'oli fins a obtenir una pasta. Reservar.
- Quan quedin 10 minuts de la cocció del conill, agregar la picada i barrejar perquè s'integri correctament. Cuinar durant un parell de minuts i rectificar de sal i pebre.
- Retirar el conill de la paella i triturar la salsa (sense les herbes aromàtiques) amb un processador i incorporar el conill de nou a la salsa.
- Servir el conill amb xocolata temperada i una mica de cebollí picat per damunt.
INGREDIENTS
1 conill trossejat sencer
2 cebes blanques mitjanes
4 grans d'all
1 branca de canyella
100 ml de vi blanc
100 ml de vi negre
100 g d'ametlles torrades
100 g de xocolata negra
600 ml de brou de verdures
1 bouquet d'herbes aromàtiques
4 branques de farigola
4 branques de romer
Oli d'oliva
Sal
Pebre negre