Receptes | Conill amb xocolata negra

Conill
amb xocolata negra

1 hora |Mitja | Comensales4 persones

Quan pensem en xocolata, ràpidament ens imaginem una plat dolç, com un pastís, un gelat, o unes galetes, per exemple. Però hem de saber també que la xocolata és un ingredient fantàstic per a aportar sabor a qualsevol plat, fins i tot a aquells on l'aliment principal és un tros de carn.

Per això, a Ca Na Paulina volem ensenyar-te una recepta tradicional de la cuina catalana, el conill amb xocolata negra. La dolçor i, al seu torn, amargor de la xocolata negra, aportarà un toc especial a la tendra carn de conill. Un plat per a sorprendre els teus comensals i a tu mateix.

Elaboració

  1. Pelar i tallar la ceba i l'al en daus petits (brunoise).
  2. Picar la xocolata negra. Reservar.
  3. Escalfar una mica d'oli d'oliva en una paella i daurar lleugerament els trossos de conill. Salpebrar.
  4. Afegir les cebes i els alls juntament amb la canyella, el bouquet, la farigola i el romaní. Cuinar un parell de minuts a foc mitjà.
  5. Incorporar el vi negre i el blanc. Reduir durant uns minuts, tapat i a foc mitjà.
  6. Abocar el brou de verdures i cuinar a foc lent durant 30 minuts.
  7. Amb un processador d'aliments, triturar les ametlles, la xocolata picada, la sal, el pebre i una mica d'oli fins a obtenir una pasta. Reservar.
  8. Quan quedin 10 minuts de la cocció del conill, agregar la picada i barrejar perquè s'integri correctament. Cuinar durant un parell de minuts i rectificar de sal i pebre.
  9. Retirar el conill de la paella i triturar la salsa (sense les herbes aromàtiques) amb un processador i incorporar el conill de nou a la salsa.
  10. Servir el conill amb xocolata temperada i una mica de cebollí picat per damunt.

INGREDIENTS

1 conill trossejat sencer
2 cebes blanques mitjanes
4 grans d'all
1 branca de canyella
100 ml de vi blanc
100 ml de vi negre
100 g d'ametlles torrades
100 g de xocolata negra
600 ml de brou de verdures
1 bouquet d'herbes aromàtiques
4 branques de farigola
4 branques de romer
Oli d'oliva
Sal
Pebre negre