Conill al forn
amb salsa pesto
1 hora |Fàcil | 4 persones
INGREDIENTS
8 espatlles de conill de Ca Na Paulina
2 cebes
5 grans d'all
200 g de tomàquets cherry
2 moniatos
2 carabassons
100 ml de vi blanc
200 ml de brou de verdures
20 g d'alfàbrega
fresca
100 g d'anacards (remullats 1 h)
1 llimona
Herbes provençals
Romaní fresc
Farigola fresca
Oli d'oliva
Sal
Pebre negre
Imagina un deliciós conill al forn, afegeix-li unes verdures i acompanya'l amb una exquisida salsa pesto a base d'anacards, alfàbrega i oli d'oliva. Així és la nostra recepta d'avui.
La carn de conill, a més de saborosa, és magra, amb gran aportació proteica i baixa en greixos. Quant a la selecció de verdures, a Ca Na Paulina optem per una guarnició a base de carabassó, moniato, ceba i tomàquet cherry. I, per a la salsa, hem pensat en una original versió de la famosa salsa pesto, ja que aporta nous matisos i li confereix al plat un sabor encara més especial.
Elaboració
- Preescalfar el forn a 200 °C.
- Pelar i tallar les cebes en vuitens. Reservar.
- Pelar i tallar els moniatos en daus mitjans (mirepoix). Reservar.
- Rentar i tallar els carabassons en rodanxes mitjanes. Reservar.
- Picar quatre grans d'all i tallar un en daus molt petits (brunoise). Reservar.
- Esprémer el suc de la llimona. Reservar per separat.
- Escalfar una mica d'oli d'oliva en una paella i marcar les espatlles de conill.
- Salpebrar per tots dos laterals i afegir les herbes provençals. Reservar.
- En una safata de forn posar les cebes, els quatre grans d'all, els moniatos, els carabassons i els tomàquets. Amanir amb una mica d'oli, salpebrar i barrejar.
- Incorporar les espatlles de conill, el vi blanc, el brou de verdures i les herbes aromàtiques (romer i farigola). Salpebrar.
- Enfornar a 200 °C durant 40-50 minuts, removent de tant en tant. Reservar en calent.
- Triturar l'alfàbrega fresca, els anacards, l'oli d'oliva (150 ml), el suc de llimona, la sal i el pebre amb un processador d'aliments fins a obtenir una mescla homogènia (pesto). Reservar.
- Per a servir, dibuixar una diagonal amb la salsa de pesto, col·locar en el centre dues espatlles de conill i decorar amb les verdures al forn.