Arròs sec amb ploma ibèrica,
espàrrecs i mongeta verda
1 hora i 15 minuts |Fàcil | 4 persones
INGREDIENTS
1 ploma de porc ibèric Ca Na Paulina
½ ceba
2 grans d’all
½ manat d’espàrrecs de marge
50 g de mongeta verda
120 g d’arròs
50 g de salsa de tomàquet
50 ml de vi blanc
50 ml de salsa de
soja
600 ml de brou de carn
Pebre vermell fumat
Orenga seca
Oli d’oliva
Sal
Pebre negre
Dominar la tècnica per preparar bons arrossos és tot un art: s’ha de seleccionar els millors ingredients perquè combinin bé entre sí i encertar la quantitat de brou per tal d’equilibrar un gust intens amb una textura agradable.
Creiem que hem fet diana amb aquest exquisit arròs sec amb ploma ibèrica, espàrrecs i mongeta verda. La ploma és una part del porc tan desconeguda com sofisticada i fina. Se situa a la part posterior del llom, al costat del secret, i pesa tan sols 100 grams, per la qual cosa s’ha tornat una carn molt apreciada i exclusiva.
A continuació et deixem tots els passos per elaborar aquesta recepta. I, al nostre Instagram, trobaràs la versió en vídeo. A gaudir!
Elaboració
- Talleu la ceba i els alls a daus petits (brunoise) i trossegeu la resta de verdures.
- Marineu la ploma ibèrica a una safata amb un all, la salsa de soja, un rajolí d’oli i una mica de pebre vermell, orenga i pebre negre durant 30 minuts a la nevera.
- Marqueu la carn en una paella a foc mitjà-alt. Deixeu reposar durant uns minuts i talleu en tires mitjanes.
- Escaldeu, en una olla amb aigua bullent i sal, els espàrrecs i la mongeta durant un minut a foc mitjà. Refredeu i reserveu.
- Escalfeu una mica d’oli en una paellera i escalfeu la ceba i l’all a foc mitjà. Salpimenteu.
- Desglaceu amb el vi blanc i pugeu el foc.
- Incorporeu la salsa de tomàquet i una mica de pebre vermell. Cuineu-ho durant 5 minuts a foc mitjà.
- Afegiu l’arròs i ofegueu durant un parell de minuts (nacrar).
- Aboqueu el brou i cuineu-ho durant 15-20 minuts a foc mitjà sense remoure.
- Preescalfeu el forn a 220 °C.