Broquetes de pollastre i porc
amb salsa de magrana
25 min |Fàcil | 4 persones
En moltes cuines del món, sobretot en orient Mitjana, les broquetes són una forma habitual de cuinar i presentar els aliments, siguin carns, peixos o verdures. També en la gastronomia mediterrània. En aquest cas et proposem combinar pit de pollastre i llom de porc, arrebossats amb farina de tempura i sèsam, per donar-li un toc més original. A més, les acompanyarem d'una salsa de magrana especiada amb gingebre, llimona i cardamom, que aporta dolçor, acidesa i aroma oriental.
Elaboració
- Tallar la carn a daus de 2 cm. Salpebrar i afegir als pals de fusta per a brotxetes.
- Per a elaborar la salsa, coure la magrana desgranada en un caçó tapat fins que estigui tova. Afegir el vinagre d’arròs i el sucre i remenar fins que el sucre es desfagi.
- Afegir el gingebre, la ratlladura de llimona, i el cardamom i cuinar a temperatura mitjana.
- Triturar, passar per un colador xinés i deixar refredar.
- Barrejar l'aigua molt freda amb la farina de tempura. Passar les brotxetes per aquesta preparació i per les llavors de sèsam.
- Coure les brotxetes a una paella amb una mica d'oli calent i deixar rostir per totes les cares.
- Servir les brotxetes amb una mica de salsa per sobre.
INGREDIENTS
2 pits de pollastre
3 talls de llom de 2 cm de gruix
50 gr de sèsam negre
50 gr de sèsam blanc
Farina de tempura
200 ml d’aigua molt freda
1 magrana
200 ml de mirin (vinagre d'arròs)
60 gr
de sucre moré
1/2 culleradeta de gingebre ratllat fresc
1/2 culleradeta de ratlladura de llimona
3 llavors de cardamom
Sal
Pebre
Oli d’oliva verge extra